Instal·len a l’escola La Solana d’Ontinyent un sistema de calefacció que pot estalviar un 30% d’energia

VilaWeb
Redacció
14.01.2020 - 16:05

L’Ajuntament d’Ontinyent ha instal·lat un sistema de calefacció intel·ligent al CEIP La Solana que permetrà un estalvi energètic de més d’un 30% d’energia, segons va explicar dilluns el regidor d’Educació, Óscar Borrell.

La intervenció ‘s’emmarca en l’aposta del govern de Jorge Rodríguez per lluitar des de l’àmbit local contra el canvi climàtic de manera transversal a totes les àrees. A més, aprofitem en aquest cas per a obtenir un benefici econòmic per a la població, ja que la factura energètica dels centres educatius la paga l’ajuntament’.

La instal·lació implica dues actuacions: s’ha substituït la caldera anterior per tres dipòsits d’aigua calefactables amb gas que funcionen de manera coordinada i eficient, i s’ha implementat un sistema de control i regulació de temperatura per zones que aprofita els radiadors existents però n’optimitza el funcionament. Els tres dipòsits s’encendran i apagaran segons la demanda d’aigua calenta, de manera que es garanteix el manteniment del servei si és necessari reparar-ne alguna, ja que les altres dues podran seguir funcionant.

Quant al sistema implementat als radiadors, consta d’una sèrie d’electrovàlvules electròniques que tallen el pas d’aigua calenta al radiador, connectades a uns sensors de temperatura i a un control programable per zones i controlable via internet en temps real. El sistema permet d’encendre’l  apagar-lo de manera automàtica atenent la temperatura necessària en cada espai en funció del dia, hora o necessitats puntuals.

Borrell ha assegurat que aquesta actuació ‘ha estat possible gràcies a la gestió realitzada pel diputat comarcal Joan Sanchis’, ja que ‘inicialment estava previst en un altre que ja estava inclòs en el Pla Edificant’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any