L’Ajuntament d’Ontinyent ha licitat el servei municipal d’ajuda a domicili per un termini de dos anys, prorrogable a dos més, per import de 214.590,48 euros anuals, amb la possibilitat d’un increment d’un 20% sobre la totalitat del contracte (pròrroga inclosa) per si cal ampliar els casos a atendre. El termini per a presentar les ofertes acaba el 6 d’abril que ve.

El servei presta atenció assistencial i accions preventives, educatives i rehabilitadores a persones majors, famílies, menors, persones amb diversitat psíquica, física o sensorial i persones amb malaltia crònica. En la nova licitació, el contracte inclourà prestacions per a potenciar l’autonomia de les persones en situació de dependència en les activitats bàsiques de la vida diària.

Les tasques es desenvoluparan de dilluns a divendres, de 8.00 a 13.30 i de 16.30 a 21.00. Amb caràcter extraordinari, en consideració a la gravetat d’algun cas, l’Ajuntament podria ampliar el servei. Els beneficiaris i les prestacions a rebre els seleccionaran els tècnics municipals amb la supervisió del coordinador de l’àrea de Benestar Social.

Tal com ha explicat el consistori, les tasques del Servei d’Ajuda a Domicili tenen caràcter subsidiari, i es destinen a complementar les capacitats dels beneficiaris o de les persones del seu entorn més immediat. Tindran prioritat la prevenció d’internaments innecessaris en institucions, la consecució de la màxima autonomia personal i familiar, la prevenció de deterioraments sociosanitaris i la prevenció o tractament de situacions de marginació, aïllament, abandonament, desarrelament o passivitat.

Les actuacions a desenvolupar inclouen, entre més, tasques d’atenció personal de l’usuari, com higiene personal, ajuda i suport en la mobilitat dins de casa, ajuda per a la ingestió d’aliments i medicaments o acompanyament en visites terapèutiques. També atenció en la llar com neteja de l’habitatge, llavat i planxat de roba, compres domèstiques o preparació de dinars. No s’inclouen tasques que posen en perill la salut i integritat de les persones que les presten i la realització de reparacions de dificultat en els habitatges de les persones ateses. Els cuidadors atendran només els beneficiaris del servei, no cap altra persona del nucli familiar, i no faran cap tasca de caràcter domèstic en aspectes no relacionats amb la persona beneficiària.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.