Ja es poden adquirir els bitllets debades de Renfe

  • L'abonament té una vigència de quatre mesos, a partir del primer de setembre de 2022 · Per adquirir-los, s'ha de pagar una fiança

VilaWeb
Redacció
25.08.2022 - 17:26

Ja es poden adquirir els abonaments debades de Renfe als punts de compra habituals. Per a evitar cues, la companyia ferroviària recomana d’obtenir-los per mitjà de l’aplicació, tot i que també es poden adquirir a les màquines d’autovenda i a les taquilles de l’estació. A continuació, us expliquem tots els detalls per a aconseguir els bitllets de Renfe gratuïts.

Com sol·licitar els bitllets gratuïts de Renfe?

Per a sol·licitar els abonaments, caldrà haver-se registrat prèviament a la pàgina de Renfe: fent clic ací i, tot seguit, pitjant l’opció “Registrar-me”. Un cop dins, l’usuari ha de seleccionar el nucli de Rodalia. A continuació, apareixerà un menú amb l’opció “comprar bitllets”, on l’usuari ja podrà seleccionar l’estació d’origen i destinació. El següent pas serà “seleccionar una tarifa” i triar el nou “abonament gratuït per a viatger freqüent”.

Amb el codi QR es podrà obtenir el bitllet a l’estació

Finalment, es generarà un codi QR i un codi de set dígits que es pot localitzar en el menú “compra bitllets” i “els meus bitllets”. Caldrà que l’usuari presente aquest codi QR quan arribe a l’estació, a les màquines de venda automàtica o a les taquilles, on s’obtindrà un abonament físic, sense cost.

A l’abonament hi constarà el DNI o el telèfon mòbil del viatger. D’aquesta manera és unipersonal.

Cal abonar una fiança per a adquirir-los

L’abonament té una vigència de quatre mesos, a partir del primer de setembre i fins al 31 de desembre de 2022. És debades, però per a adquirir-lo s’ha d’abonar una fiança. 

En els títols de multiviatge de Rodalia, els usuaris hauran de pagar un dipòsit de deu euros. En canvi, el títol amb viatges il·limitats per a mitja distància s’haurà de deixar un dipòsit de vint euros.

Com em retornaran l’abonament?

Es retornarà la fiança sempre que l’usuari haja fet un mínim de setze viatges, és a dir, una mitjana de quatre el mes. En cas de no complir el nombre mínim de viatges, la fiança es considerarà una indemnització i no serà tornada a l’usuari.

Si es paga amb targeta, l’import es retornarà automàticament, una vegada finalitze el període de validesa de l’abonament i es comprove que s’han fet el nombre de viatges mínims. Si es paga amb metàl·lic, caldrà omplir una sol·licitud per a la devolució de la fiança. És important que l’usuari conserve el codi QR o la targeta durant tot el període de vigència de l’abonament perquè li retornen la fiança.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any