‘Jo Innove’ premia un apòsit que monitora en temps real les constants vitals dels pacients

  • El projecte d’Àngela Garcia, infermera de l'hospital d’Ontinyent, ha guanyat la primera edició del concurs convocat per Unitat d'Innovació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

VilaWeb
Redacció/EFE
29.12.2021 - 18:05
Actualització: 29.12.2021 - 19:05

Àngela Garcia Arnau, infermera de l’hospital d’Ontinyent, ha ideat un apòsit intel·ligent que monitora en temps real les constants vitals de cada pacient, de manera que facilita la tasca assistencial i optimitza la seguretat de la persona assistida.

Amb aquest projecte ha guanyat el concurs d’idees innovadores Jo Innove, organitzat per la Unitat d’Innovació i Investigació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, i rebrà finançament per a desenvolupar-lo.

El dispositiu està concebut per a mostrar en temps real les constants vitals de cada pacient i donar accés ràpid i directe mitjançant codis QR a la seua història clínica.

La segona idea finalista del certamen proposa el disseny d’un dispositiu especial per a la recollida d’orina per a dones ingressades que evitaria úlceres i molèsties que poden produir-se amb els dispositius de cartó o plàstic que es fan servir en l’actualitat. Aquest dispositiu l’han  presentat les infermeres quirúrgiques d’Ontinyent Teresa Prats, Mónica Mico i Vero Pons.

L’altra idea finalista era la suggerida per l’auxiliar administratiu de l’Hospital de Xàtiva Manel Castelló, una aplicació per a incentivar l’ús del vehicle compartit en els desplaçaments cap a i des dels centres sanitaris amb la finalitat de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

El concurs ‘Jo Innove’ s’emmarca dins del projecte “Canalitzar oportunitats d’R+D+i entre l’àmbit sanitari i el sector empresarial valencià” de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), amb finançament de l’Agència Valenciana d’Innovació i la col·laboració dels laboratoris Vifor Pharma i Kern Pharma.

La guanyadora d’aquesta primera edició del concurs ha obtingut una ajuda de 2.000 euros per a posar en marxa el projecte, i una estada de dos dies per a conéixer el Centre d’Investigació i Innovació de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

La gerent del departament de salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, ha destacat que la finalitat d’aquest premi és “motivar i incentivar professionals perquè aporten més valor encara de cara a optimitzar l’assistència que presten diàriament a totes les persones”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any