La setmana passada, la batlessa de Bellús Susana Navarro va informar de la resolució municipal lliurada al Ministeri d’Agricultura espanyol per la qual reclamava el cobrament de l’IBI corresponent a l’embassament. Segons Navaro, aquesta actuació confrontava amb l’actitud del batle anterior, Joan Vicent Garcia, a qui acusà de ‘sentenciar Bellús’ per no haver continuat amb pleit judicial plantejat al Tribunal Suprem espanyol.

Arran de la informació publicada a VilaWeb, l’ex-batle ha volgut contestar l’acusació de Susana Navarro i ha explicat al nostre diari que recórrer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid no tenia cap possibilitat de prosperar, tal com assegura que li van confirmar els diferents advocats i assessors jurídics a què es va adreçar. D’aquesta manera, Garcia va optar per no presentar un recurs que hauria significat una despesa econòmica ‘enorme i inútil que hauria pogut hipotecar l’ajuntament’.

Bellús havia reclamat a la Dirección General del Agua el cobrament de l’IBI dels anys 2003 a 2006, però el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va sentenciar de forma desfavorable basant-se en el fet que el pantà presta un servei ‘de laminació d’avingudes’ de manera ‘gratuïta’, per la qual cosa estava exempt del pagament de l’impost. La reclamació municipal es va fer arran el reconeixement del dret de cobrar l’IBI que va aconseguir l’Ajuntament de Tous per la seua presa. El tribunal, però, va distingir que en el cas de Tous l’embassament sí que té un profit econòmic per l’aprofitament hidroelèctric que se’n fa.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.