Jorge Rodríguez és des de les 14.00 el candidat socialista a la batlia d’Ontinyent en les eleccions municipals de 2019. A aquesta hora s’ha acabat el termini per a presentar les sol·licituds de primàries, sense que se n’haja presentat cap, de manera que, tal com estableix el procés intern ordinari, ha passat a ser ratificat automàticament com a candidat.

La data de hui com a termini es va fixar en la negociació del mes de setembre passat, quan la direcció estatal del PSOE i el PSPV van acordar d’ajornar el procés de primàries dels socialistes a Ontinyent, amb la finalitat que poguera presentar-s’hi Jorge Rodríguez en el cas de no canviar la seua situació judicial. Rodríguez es troba investigat en el cas Alqueria i suspés de militància en el partit.

La decisió es va adoptar en unes negociacions entre Ferraz, el PSPV d’Ontinyent i Blanqueries, després que, inicialment, el PSOE impedira Rodríguez de ser candidat a les primàries per a repetir en batlia en 2019 en haver-lo suspès cautelarment de militància. Els socialistes van haver de negociar una eixida després que Rodríguez afirmara que es presentaria com a candidat dins o fora del partit, i pel suport unànime que el batle actual va demostrar del PSPV local i comarcal, i de gran part del partit a nivell de País Valencià, amb el suport destacat de Ximo Puig.

En l’acord aconseguit es va decidir que, si fins a desembre la situació judicial de Rodríguez es mantenia com fins llavors, sí que podria presentar-se i es duria a terme el procés de primàries. En aquest cas, el jutjat ha prorrogar recentment el secret sumarial sobre la causa, per la qual cosa no s’ha produït cap canvi en el procés judicial.

Suport de Puig
El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha defensat hui mateix que Jorge Rodríguez ‘té els drets com a militant del PSOE’ a ser candidat a renovar el seu càrrec al capdavant del consistori, ja que l’Operació Alqueria és ‘una qüestió de caràcter administratiu’ i ‘ni hi ha corrupció ni res semblant.’

Puig ha demanat que ’s’acabe el secret de sumari’ i que se sàpia ‘exactament de què s’acusa Jorge Rodríguez’. ‘En tot cas, sembla que és una qüestió que té que a veure amb un nomenament, una qüestió de caràcter administratiu’, ha afegit.

Això no obstant, el líder dels socialistes ha puntualitzat que ‘si s’alça el secret de sumari’ i ‘hi haguera alguna cosa que pertorbara’ el Codi Ètic del partit, ’s’actuaria en conseqüència’. ‘En aquests moments no és així i, per tant, té els drets com a militant del PSOE.’