El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha autoritzat l’aplicació del passaport covid als establiments del lleure nocturn i de restauració amb una cabuda de més de cinquanta comensals. Així mateix, també serà necessari per a assistir a festivals de música, esdeveniments i celebracions de més de 500 persones i per a visitar pacients o interns en hospitals i residències.

L’aplicació del passaport covid, tal com va anunciar el Consell, començarà el 3 de desembre vinent i s’allargarà durant un mes. El tribunal considera que les peticions del govern són equilibrades i poden tenir “més beneficis per als interessos generals que no perjudicis”. A més, considera que les mesures s’adeqüen al principi de proporcionalitat.

El passaport covid es pot demanar a l’aplicació mòbil GVA +Salut o al portal del pacient amb el número de la targeta sanitària. També es pot sol·licitar als centres de salut.

En quins espais s’ha d’entrar amb certificat covid?

Els espais on per accedir-hi caldrà mostrar el passaport covid que acredite que està vaccinat, té immunitat natural o s’ha fet una prova diagnòstica que és negativa, són:

—Per a accedir a l’interior de bars i restaurants amb capacitat per a més de cinquanta persones. No cal presentar-lo per a consumir a les terrasses de bars i restaurants.

—Per a accedir a sales de joc i apostes amb capacitat per a més de cinquanta persones.

— Demanaran el passaport covid als usuaris de discoteques i pubs musicals amb capacitat per a més de cinquanta persones.

—Per a accedir a espais per a casament i altres celebracions i festivals de música amb capacitat per a més de cinquanta persones.

— També serà necessari per a entrar a les residències de gent gran o visitar malalts als hospitals.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.