La Biblioteca Valenciana rep el fons documental de Carmen Alborch

  • L'han donat els seus germans, que ja n'havien dipositat una part en l'Ajuntament de Castelló de Rugat

VilaWeb
Fotografia: EP
Redacció / EP
10.05.2022 - 16:25
Actualització: 10.05.2022 - 16:26

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha rebut la donació del fons documental personal de Carmen Alborch, feta pels seus germans Miguel, Vicenta i Rafael.

L’arxiu el formen 50 caixes que contenen documents originals, fotografies en paper, retalls de premsa i arxius d’imatges digitalitzades que corresponen principalment a la faceta pública de la intel·lectual i política valenciana que es va morir l’octubre de 2018.

Quant a la carrera política, la documentació és molt variada i destaca la part relativa a les candidatures tant a les corts espanyoles com a la batlia de València, així com l’abundant correspondència pública durant el període en què va ser ministra, segons ha explicat la Conselleria de Cultura.

A més, té plans de govern, informes, cartes o dossiers de premsa, i els escrits elaborats per ella per a les seues compareixences polítiques o per a actes i publicacions als quals era convidada.

El fons reuneix també notes preses durant l’assistència a congressos i cursos, i la documentació elaborada i recopilada i els esborranys emprats per a l’elaboració dels seus assajos i articles sobre el feminisme i el paper de la dona en la societat.

Un miler de fotografies

L’arxiu es completa amb una compilació de notícies, entrevistes i reportatges en la premsa i revistes sobre ella o la seua tasca, i prop d’un miler fotografies, la majoria d’actes públics en què va participar.

La Biblioteca Valenciana catalogarà i digitalitzarà els documents per a posar-los a la disposició dels investigadors i del públic interessat.

Donació a Castelló de Rugat

L’Ajuntament de Castelló de Rugat, el poble natal de Carmen Alborch i d’on és filla predilecta, és dipositari també d’una part del seu llegat que els seus germans van donar.

Entre les peces hi ha retrats, pintures, premis i medalles. En total, 45 objectes que quan estiguen degudament catalogats s’exposaran a la Casa de Cultura que du el seu nom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any