La campanya ‘Hospitalitat Mediterrània‘ de l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat ha programat per al mes d’abril nou tallers en set localitats del País Valencià, dos dels quals s’impartiran a Ontinyent.

En concret, seran els dies 25 i 27 d’abril, a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Els altres tallers es faran a Anna, Benidorm, Gandia, Torrevella, Tuéjar, València.

Aquest programa tracta d’impulsar l’hospitalitat com un valor fonamental de la proposta turística valenciana. Els col·lectius als quals s’orienten aquests tallers són les destinacions Sicted, ports esportius, escoles nàutiques, restauració i agents de desenvolupament local.

Des que es va posar en marxa a l’inici de 2018, Turisme ha dut a terme 23 actuacions, entre tallers i accions de sensibilització, que han comptat amb la participació de 435 assistents, segons ha detallat la Generalitat en un comunicat.

270 iniciatives en any i mig
El calendari d’’Hospitalitat Mediterrània’ inclou 270 iniciatives, entre tallers, taules rodones i xerrades al llarg d’any i mig, amb una participació estimada de més de 4.000 assistents. El programa compta amb la col·laboració d’associacions empresarials, ajuntaments i universitats, a més de l’Invat.Tur i la Xarxa de Centres de Turisme.

El secretari de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer, ha agraït la resposta dels sectors i ha apuntat com a meta ‘arribar a tota la cadena d’influència en l’experiència del turista’.

Es tracta de ‘la primera iniciativa transformadora que situa les persones en el centre de la proposta turística’. Naix com a ‘element diferenciador enfront dels nostres competidors, ja que, sense les persones els nostres atractius queden sense ànima, sense alegria i sense autenticitat’, ha destacat el titular de Turisme.