La Capitalitat Mundial de l’Alimentació de València passarà per Carrícola

  • Visitarà el Mercat Agroecològic d'aquest municipi valldalbaidí com a projecte d'èxit

VilaWeb
Redacció / EP
24.10.2017 - 15:27
Actualització: 24.10.2017 - 17:27

La Diputació de València ha anunciat que durà a diferents municipis el debat sobre la necessitat d’establir sistemes alimentaris sostenibles que vinculen les àrees urbanes i rurals, tal com s’ha mantingut durant els últims dies a València amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, capitalitat que ostenta la ciutat durant aquest 2017.

La iniciativa contempla la celebració d’una série de jornades agroecològiques i diverses visites a localitats de l’àrea metropolitana que, ja en l’actualitat, estan implementant projectes d’èxit dirigits a l’alimentació sostenible. A més, es faran visites a projectes municipals d’èxit dirigits a l’alimentació sostenible, com el Mercat Agroecològic de Carrícola. També se’n faran als arrossars ecològics de Silla; el Mercat de Roca de Meliana; i diversos projectes del model integral de sostenibilitat municipal.

L’objectiu és que la ciutadania prenga consciència de la importància d’apostar per una alimentació sostenible a tot el món. ‘És una manera de traslladar als municipis els valors dels productes de proximitat i l’horta productiva valenciana’, segons ha explicat la vice-presidenta de la Diputació, M. Josep Amigó.

Amigó ha recordat que des de la corporació han col·laborat ‘activament’ en l’organització de diferents actes amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació, com la participació en el simposi ‘Diàlegs sobre nutrició i sistemes alimentaris sostenibles’, celebrat l’abril passat a la Universitat Politècnica de València i on la pròpia vice-presidenta va exercir de moderadora del debat mantingut sobre la ‘Nutrició i polítiques alimentàries’.

‘Aquestes iniciatives no poden quedar circumscrites únicament a València, perquè entenem que cal prendre consciència que els productes que consumim són el resultat del treball realitzat pels nostres agricultors, i de la nostra manera d’entendre la gastronomia’, ha remarcat la vice-presidenta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any