La Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) ha denunciat l’existència de torres d’una línia elèctrica d’alta tensió dotades d’aïlladors rígids descoberts que no complirien la normativa tècnica aplicable a aquestes instal·lacions. Segons l’entitat, aquestes torres, propietat d’Iberdrola, serien les responsables de la mort de quatre exemplars de gran duc, que han trobat electrocutats en la línia elèctrica qüestionada a prop de la piscina municipal de Castelló de Rugat.

La CEVA reclama a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que oblige l’empresa a fer les modificacions necessàries en aquestes torres ‘per a evitar que seguesquen morint aus electrocutades’. Alhora, la coordinadora també demana a Iberdrola que ‘actue d’ofici i que de manera urgent faça les modificacions necessàries en totes les torretes de la línea’ perquè no hi haja més casos com els que ara ha fet públics.

Des de l’associació ecologista han destacat que el gran duc es troba protegit per la legislació i és considerat d’interés especial en el catàleg estatal d’espècies amenaçades. Es tracta d’una au rapinyaire nocturna, útil en el control de les plagues de rosegadors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]