El ple de la Comissió de Protecció Civil ha homologat 6 nous Plans Municipals contra emergències, uns documents que estableixen quina ha de ser l’organització general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Els nous plans aprovats són els d’Aielo de Rugat, Fontanars dels Alforins, Llutxent, Pinet, Quatretonda i Rugat. En la reunió se n’han aprovat també per a Carlet, Elda, Catarroja, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Benirredrà, Castellonet de la Conquesta, Caudete, Cerdà, Navarrés, Potries, Quesa, Simat de la Valldigna, Torrella i Xeresa.

Aquests documents indiquen, a més, els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, així com la forma en què s’organitzen amb l’objectiu principal de minimitzar les conseqüències.

Els sis plans els han elaborats tècnics de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, que ofereix recursos als municipis de menys de 5.000 habitants.