La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha participat aquest dimarts en l’acte que ha servit per posar en servei oficialment la rotonda d’accés a la ciutat des de la CV-81 a la zona sud d’Ontinyent.

La consellera ha aprofitat una acte de partit a la ciutat, amb batles de les comarques centrals, per assistir a l’obertura de la infraestructura viària acompanyant el batle de la ciutat, Jorge Rodríguez. Tots dos han coincidit a qualificar d’’històric’ el fet per tractar-se ‘d’una actuació que atén una reivindicació veïnal llargament reclamada’ i que ‘és fonamental per a garantir la seguretat vial de la zona i pacificar el trànsit de vehicles’, tot i que la solució viària no ha acontentat bona part del veïnat del barri del Llombo, com ho demostra la visió crítica que en té l’Associació de Veïns El Llombo.

Les obres, valorades en 720.000 euros, també han inclòs la continuïtat de l’itinerari per als vianants, l’adequació dels passos de vianants a la normativa d’accessibilitat. Queda pendent l’obertura de les millores per acabar a la banda de la passarel·la que recau a l’institut.

L’entrada en servei de la rotonda ha implicat la modificació de l’ordenació del trànsit a l’avinguda del Comte de Torrefiel, que ara passa a ser d’un únic sentit en direcció als jutjats, i el canvi del sentit al carrer de Jaume I el Conqueridor.