Tècnics de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han confirmat aquest dilluns a l’Ajuntament d’Ontinyent que les obres d’adequació de la Residència de Discapacitats estaran acabades a primeries del mes d’abril vinent, de manera que es podrà posar en marxa només es facen els tràmits indispensables posteriors.

El mes de maig passat es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat la licitació de les obres d’adequació de la residència que la conselleria considerava necessàries per poder obrir-la. Amb aquella publicació començà la darrera fase que permetrà finalment, al cap d’alguns anuncis, de posar-la en marxa.

La conselleria havia demanat el mes de març de l’any passat la llicència d’obres per als treballs d’adequació necessaris per a l’obertura de la residència, construïda per Caixa Ontinyent sobre terrenys municipals.

En de juny de 2016, Caixa Ontinyent va cedir a la Generalitat aquest centre assistencial per tal que la conselleria iniciara les gestions per a equipar-la i adjudicar-ne la gestió. La residència és fruit d’un conveni signat el 2008 entre l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i la llavors Conselleria de Benestar Social. L’any 2010 es van acabar les obres de construcció, però l’edifici continua tancat a l’espera que conselleria aporte l’equipament, un procés ara ja en marxa.

A més, calia resoldre unes mancances detectades en les instal·lacions, segons van constatar tècnics de conselleria. La Generalitat invertirà 200.000 euros en les obres  que comencen ara i que inclouen canvis en la cuina per a adaptar-la a un servei d’elaboració de menjars (55.800 euros); l’adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar-ne la intimitat i millorar la funcionalitat (17.400 euros); l’adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament (1.300 euros); l’actualització a la normativa actual del sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació (36.800 euros); un estudi per proposar un sistema de protecció del sol en les zones més afectades (13.500 euros); i la col·locació de solera i paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a l’exterior de la parcel·la de la residència, inclòs un nou accés per als vianants davant l’entrada principal (9.700 euros).

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.