La Crida pel Finançament Valencià ha aconseguit més de cinc-centes adhesions, també des de la Vall d’Albaida, en només dos dies. La recollida de signatures pretén fer visible el suport polític i de la societat valenciana a la reivindicació d’una millora del finançament del País Valencià. A més, la plataforma ha organitzat una manifestació a València dissabte 10 de juny amb el lema ‘Contra els Pressupostos Generals de l’Estat, no a l’espoli! Volem les claus de la caixa!’.

Algunes de les personalitats que ja han signat el manifest són els diputats a les Corts Valencianes Josep Nadal (Compromís); Antonio Montiel, Antonio Estañ, Fabiola Meco, Daniel Geffner, Sandra Mínguez i la diputada al congrés espanyol Àngela Ballester (Podem); el portaveu del Bloc, Rafa Carbonell, els coordinadors d’Esquerra Unida del País Valencià, David Rodríguez i Rosa Albert, i el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà.

S’hi han afegit el Síndic de Comptes, Vicent Cuquerella, el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, el portaveu de la Intersindical Valenciana, Vicent Maurí, i el coordinador de Decidim, Antoni Infante. L’historiador Vicent Baydal, el sociolingüista Avel·lí Flors, l’ex-treballadora de Canal 9 Amàlia Garrigós i el sociòleg i membre de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Rafa Xambó, també s’hi han adherit.

A més, el món local també comença a mobilitzar-se. Regidors de Gandia, Cocentaina, Benissa, Alfafar, Bellreguard, Caudiel, la Vall d’Uixó, Benlloch, Benicarló, Alcúdia de Crespins, Alaquàs o Petrer ja han signat la Crida.

La llista completa de suports es pot consultar ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]