La crisi del coronavirus fa caure d’un 54% els guanys de Caixa Ontinyent al juny

  • L'entitat es marca com a prioritat impulsar l'activitat econòmica de les Comarques Centrals per a preparar la recuperació econòmica

VilaWeb
Imatge d'arxiu
Redacció
29.07.2020 - 17:56
Actualització: 29.07.2020 - 19:56

Caixa Ontinyent ha obtingut un benefici net de 2,1 milions d’euros en el primer semestre de 2020, un 53,85% menys en elació amb l’any passat, clarament afectat per la crisi del coronavirus. En aquest període, l’entitat ha incrementat els recursos captats d’un 9,83%, passant a 1.064 milions d’euros, i ha augmentat un 17,80% les inversions fins als 1.280 milions.

Les dades es van fer públiques ahir en l’assemblea general que va aprovar els comptes de 2019 amb assistència de 33 dels 46 membres que la conformen.

Els resultats donen un benefici, abans d’impostos, de 7,6 milions d’euros. Després del pagament d’impostos, 1,7 milions d’euros, el benefici net és de 5,9 milions d’euros, un 9,81% inferior al del 2018.

Els guanys es destinen a capitalitzar l’entitat, que destina 4,8 milions d’euros a reserves, i a potenciar les accions de l’obra social a les quals es destinen 1,1 milions.

La morositat baixa al 3,44% amb una cobertura de 144,91%, i el capital CET1 se situa en el 16,01%, molt per damunt del mínim exigit pel Banc d’Espanya, segons ha detallat la caixa en un comunicat.

Per a enguany s’ha marcat com a prioritat impulsar l’activitat econòmica de les Comarques Centrals ‘possibilitant un finançament adequat que permeta a empreses i famílies afrontar la situació actual i quedar en la millor posició per a una pròxima recuperació econòmica’.

També s’ha reforçat l’Oficina Digital, la capacitat de les comunicacions, les aplicacions informàtiques i la seguretat de la informació i de les transaccions. Quant a l’Obra Social, el pressupost d’enguany serà d’1,5 milions d’euros.

D’altra banda, es pretén de consolidar la Fundació Caixa Ontinyent, amb dues activitats bàsiques: reorientar el programa d’educació financera atenent les circumstàncies actuals i el Mont de Pietat, recuperat aquesta mateixa setmana.

En l’assemblea es va informar també de la col·laboració amb la Universitat de València per a configurar un Portal de Transparència que facilite als clients ‘un coneixement més detallat de les peculiaritats dels productes i serveis de Caixa Ontinyent’; i de l’actualització del Pla d’Igualtat en el si de l’entitat i de l’aplicació d’una política actualitzada de sostenibilitat i gestió ambiental.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes