La Diputació de València incrementarà d’un 50% la seua aportació als pobles de la demarcació amb menys de 300 habitants dins el Fons de Cooperació contra el Despoblament en què participa amb el Consell.

Es tracta d’una partida addicional de 140.000 euros per als 24 municipis que no superen els 300 habitants que s’aprovarà en el ple d’aquest mes d’octubre, segons ha detallat la corporació en un comunicat,

D’aquesta manera, la Diputació destina 1.653.885 euros al Fons contra el Despoblament, que s’afigen als 1.515.885 euros de la Generalitat que es distribuiran els 65 pobles qualificats com en risc de despoblament.

El Fons té com a objectiu millorar el finançament, de manera incondicionada i no finalista, dels 65 municipis de la demarcació considerats en risc de despoblament d’acord amb el Decret 182/2018 del Consell.

S’hi inclouen els municipis amb una població inferior a 300 habitants, aspecte que els incorpora automàticament, o que complisquen diversos indicadors en matèries com la densitat de població, la taxa de creixement demogràfic, la de creixement vegetatiu, l’índex d’envelliment, l’índex de dependència i la taxa migratòria.

Distribució

D’acord amb la proposta efectuada pel diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, es planteja un increment de 7.500 euros per a l’aportació de la Diputació a cadascun dels tres municipis de menys de 100 habitants: Sant Pere i Carrícola, a més de la Pobla de Sant Miquel.

A més, per a aproximar l’import total a percebre per aquests municipis al dels de més població, s’incrementarà en 5.500 euros l’assignació a cadascun dels 21 municipis d’entre 101 i 300 habitants, que són Bufali, Pinet, Aielo de Rugat, Rugat, Benissuera, Beniatjar i Bellús. També Llocnou de la Corona, Estubeny, Cases Altes, Vallanca, Castellonet de la Conquesta, Torrella, Vallés, Cases Baixes, Segart, Benaixeve, la Iessa, Almiserà i la Granja de la Costera.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.