La Diputació i la Universitat de València creen Emprén Rural per a fomentar l’emprenedoria en zones despoblades

VilaWeb
Redacció / EP
09.08.2020 - 16:10
Actualització: 09.08.2020 - 18:10

La Universitat de València (UV) i la Diputació de València han creat Emprén Rural, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural per a estudiants universitaris amb beques i pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats en municipis de menys de 3.000 habitants.

El programa està dirigit a estudiants matriculats en estudis oficials de grau, màster o doctorat de la UV durant el curs acadèmic 2020/21, i seleccionarà les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l’àmbit rural. Els projectes presentats hauran d’estar alineats amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030), ha indicat la corporació en un comunicat.

A través d’Emprén Rural, els estudiants que presenten les millors iniciatives podran accedir a un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i fer pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats en municipis en risc de despoblació, per a enriquir d’aquesta manera els seus projectes d’empresa.

Tal com estableixen les bases reguladores d’aquest programa, les pràctiques estaran remunerades amb mil euros mensuals i tindran una durada d’entre un i tres mesos, a jornada completa, entre octubre i desembre de 2020.

Des de Divalterra, a través del seu servei de Desenvolupament Local, es dóna difusió a Emprén Rural entre totes les Agències de Desenvolupament Local (ADL) integrades en la iniciativa Xarxa ADL, a través de les 163 entitats locals adherides, entre ajuntaments i mancomunitats.

En aquest sentit, l’empresa de la Diputació de València ofereix als ADL una sèrie d’eines de gestió per a registrar i fer un seguiment dels assessoraments efectuats a empreses, emprenedors i associacions.

Així mateix, també es poden confeccionar plans de viabilitat economicofinancera, gestionar ofertes i demandes d’ocupació o accedir a dades estadístiques socioeconòmiques a escala local, a través del portal www.divaladl.es i la seua intranet de gestió.

D’aquesta manera, es fomenta el treball en xarxa de les Agències de Desenvolupament Local, mantenint-les informades mitjançant butlletins sobre ajudes, subvencions, jornades i estudis relacionats amb el desenvolupament local, així com a través d’accions presencials de formació específica.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem