La Universitat de València (UV) i la Diputació de València han creat Emprén Rural, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural per a estudiants universitaris amb beques i pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats en municipis de menys de 3.000 habitants.

El programa està dirigit a estudiants matriculats en estudis oficials de grau, màster o doctorat de la UV durant el curs acadèmic 2020/21, i seleccionarà les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l’àmbit rural. Els projectes presentats hauran d’estar alineats amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030), ha indicat la corporació en un comunicat.

A través d’Emprén Rural, els estudiants que presenten les millors iniciatives podran accedir a un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i fer pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats en municipis en risc de despoblació, per a enriquir d’aquesta manera els seus projectes d’empresa.

Tal com estableixen les bases reguladores d’aquest programa, les pràctiques estaran remunerades amb mil euros mensuals i tindran una durada d’entre un i tres mesos, a jornada completa, entre octubre i desembre de 2020.

Des de Divalterra, a través del seu servei de Desenvolupament Local, es dóna difusió a Emprén Rural entre totes les Agències de Desenvolupament Local (ADL) integrades en la iniciativa Xarxa ADL, a través de les 163 entitats locals adherides, entre ajuntaments i mancomunitats.

En aquest sentit, l’empresa de la Diputació de València ofereix als ADL una sèrie d’eines de gestió per a registrar i fer un seguiment dels assessoraments efectuats a empreses, emprenedors i associacions.

Així mateix, també es poden confeccionar plans de viabilitat economicofinancera, gestionar ofertes i demandes d’ocupació o accedir a dades estadístiques socioeconòmiques a escala local, a través del portal www.divaladl.es i la seua intranet de gestió.

D’aquesta manera, es fomenta el treball en xarxa de les Agències de Desenvolupament Local, mantenint-les informades mitjançant butlletins sobre ajudes, subvencions, jornades i estudis relacionats amb el desenvolupament local, així com a través d’accions presencials de formació específica.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.