La Generalitat aprova un paquet de noves restriccions amb limitacions de capacitat

El Consell ha prorrogat set dies més el tancament perimetral de tot el País Valencià

VilaWeb
Redacció
06.11.2020 - 10:39
Actualització: 06.11.2020 - 11:39

El Consell ha decretat el confinament perimetral d’Elda i Petrer, arran de l’alta incidència de la covid-19, segons que publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. La mesura tindrà una vigència inicial de catorze dies. Actualment la incidència per 100.000 habitants és de 897 a Elda i 738 a Petrer.

Així mateix, el govern de Ximo Puig ha prorrogat set dies més el tancament perimetral de tot el País Valencià, que va entrar en vigor divendres passat, i ha acordat mesures addicionals extraordinàries com ara limitacions de capacitat a un terç en vetles i cerimònies i en els comerços al detall, o al 50% en centres comercials i mercats ambulants.

La resolució, que entrarà en vigor aquesta mitjanit i tindrà efectes fins a les 23.59 hores del 9 de desembre, limita la capacitat en parcs infantils a l’aire lliure al 50%, amb una distància de seguretat de metre i mig, i assenyala que les activitats grupals d’oci infantil i juvenil tindran un màxim de sis participants.

Els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats similars podran desenvolupar la seva activitat, amb el públic assegut i sempre que no se supere el 50% de l’aforament, i es recomana que congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments es facen de manera telemàtica.

La nova resolució substitueix i deixa sense efecte la que es va dictar a l’agost i que s’ha prorrogat diverses vegades, amb les mesures adoptades pel Consell Interterritorial de Sanitat, i les de finals d’octubre que van establir mesures concretes per a 31 municipis i van fixar un màxim de sis persones en les reunions de seus festeres.

D’aquesta manera, les mesures que estaran vigents des de demà a tot el País Valencià són:

Limitació per sectors

Vetles i enterraments: màxim d’un terç de la capacitat, i de 25 persones a l’aire lliure i de 15 en espais tancats, siguen o no convivents i sempre que es garantesca la distància de seguretat.

Cerimònies i celebracions posteriors en hostaleria i restauració: màxim un terç de l’aforament i de 25 persones a l’aire lliure i de 15 en espais tancats, entre familiars i persones reunides, sempre que es garantesca la distància.

Activitats multitudinàries: no s’autoritzen.

Activitats festeres tradicionals: no es poden superar les 6 persones i en cap cas estaran obertes al públic.

Parcs infantils recreatius a l’aire lliure, castells inflables, tobogans i altres jocs infantils: neteja almenys diària, capacitat limitada al 50%, distància de seguretat d’1,5 metres excepte convivents o pertanyents al mateix grup. Les activitats grupals tindran un màxim de 6 participants.

Locals comercials

Establiments al detall i d’activitats de serveis professionals que no formen part de centres i parcs comercials: aforament d’un terç.

Mercats ambulants a l’aire lliure: capacitat del 50%. Quan acabe l’activitat, es desinfectaran sòls i superfícies.

Centres comercials: capacitat del 50% en cada local. No es permet romandre en les zones comunes. Tancades les zones recreatives com ara parcs infantils.

Establiments d’hostaleria i restauració: se suspèn l’activitat de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb actuacions musicals en directe i sense, així com la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant en establiments de restauració i hostaleria.

El consum a l’interior del local no podrà superar un terç de l’aforament, ni en terrasses del 50%. No es permeten els serveis tipus self-service o bufet, ni el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics aliè als establiments d’hostaleria.

Hotels i allotjaments turístics: aforament d’un terç en zones comunes dels hotels i allotjaments turístics. Les persones pertanyents a diferents grups de convivència no podran pernoctar ni utilitzar simultàniament els serveis col·lectius.

Biblioteques, museus i cinemes

Biblioteques, museus, sales d’exposicions i zoològics: capacitat del 50% per a les activitats.

Cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats similars: 50% de la capacitat, es prohibeix menjar i beure a l’interior de les sales i les entrades han de ser numerades i els seients preassignats, amb identificació de les persones que els ocupen. No es permeten els espectacles itinerants on públic i espectacle es mouen alhora.

Congressos i reunions de negocis

Es recomana que congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments es facen de manera telemàtica.

Si són presencials, han de tenir una capacitat màxima del 50% en els pavellons de congressos, sales de conferències o multiús i institucions firals. No s’autoritzen serveis d’hostaleria ni restauració.

Altres establiments

Locals de joc i apostes: un terç de la capacitat i màxim de sis persones per taula.

Piscines recreatives: un terç de la capacitat si són tancades i del 50% a l’aire lliure. No es poden usar les dutxes.

Autoescoles i acadèmies: 50% de la capacitat.

Activitat esportiva no professional

Es podran fer activitats físiques en grups fins a un màxim de 30 persones en instal·lacions obertes, i un màxim de 20 en instal·lacions tancades, sense contacte físic, amb distància de seguretat i un terç de l’aforament.

Esdeveniments esportius en instal·lacions o en la via pública: sense públic.

Tabac

No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal d’almenys dos metres. S’inclouen cigarrets electrònics o de vapor.

Proves en massa

Proves en massa amb PCR en grups específics: en cas de brot epidèmic, es realitzaran garbellats amb proves PCR en aquelles poblacions de risc i potencialment exposades.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes