El Diari Oficial de la Generalitat va publicar ahir dimecres la declaració de Festa d’Interés Turístic Local per a la Festa de les Xiques de Fontanars dels Alforins que s’hi celebren el darrer cap de setmana de juny. La resolució de Presidència s’ha fet a partir de la sol·licitud que va presentar el mes de maig passat l’Ajuntament a la Direcció General de Turisme.

La declaració concedida s’inscriurà en el registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interés turístic del País Valencià, secció primera: festes d’interés turístic.

La festa, organitzada inicialment per les xiques de la localitat que feien els 18 anys, va a càrrec actualment de tota la quinta, tant xiques com xics. És coneguda com a Festa de la Immaculada, ja que antigament es celebrava en el mes de maig per aquesta advocació, data que es va canviar per no fer-la coincidir amb el curs acadèmic.

El programa d’activitats habitual inclou de divendres a la nit fins diumenge cercaviles, paella gegant per a tot el poble, revetles i una fira del vi i gastronomia local, a més d’actes religiosos i espectacles de focs artificials.