La Vice-presidència Segona i Conselleria d’Habitatge ha anunciat que treballa en un programa d’ajuda a la compra d’habitatge per a joves, en el qual planteja d’ajudar amb fins al 20% del preu de l’immoble els joves que compren una casa en un municipi de menys de cinc mil habitants.

En una reunió amb la nova presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Cristina Martínez, el vice-president Rubén Martínez-Dalmau ha explicat que l’objectiu és de fomentar l’emancipació dels joves amb ajudes als habitatges en règim de compravenda, i de fomentar el dinamisme en les zones menys poblades.

El programa estaria dirigit a menors de 35 anys amb ingressos iguals o inferiors a tres vegades l’IPREM, per a l’habitatge habitual d’un preu inferior a 100.000 euros. Es prioritzaria grups d’especial atenció (família monoparental, famílies nombroses, víctimes de violència de gènere i de terrorisme, persones amb diversitat funcional, entre més). També en funció del nivell d’ingressos i si el municipi és considerat en risc de despoblació.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.