La Generalitat ja disposa de 750.000 euros aportats pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació espanyol per a les tasques de restauració forestal en les zones afectades per l’incendi de Llutxent de fa dues setmanes i que va arrasar més de 3.200 hectàrees de la Vall d’Albaida i la Safor.

L’aportació respon a la sol·licitud de fons enviada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural el 14 d’agost passat 14 d’agost.

El ministeri espanyol ha informat que en els pròxims dies publicarà la declaració d’aquesta àrea com a zona d’actuació especial, amb l’objectiu d’agilitar la restauració forestal i mediambiental de les superfícies més afectades per l’incendi i de facilitar els treballs de recuperació necessaris.

La conselleria ja ha elaborat una primera memòria de les actuacions a escometre amb aquest import, entre les quals destaquen la lluita contra l’erosió per a frenar la pèrdua de sòl, l’estabilització de barrancs i lleres mitjançant i la reparació de la xarxa de pistes forestals. Per a l’elaboració d’aquests documents, tècnics i agents mediambientals han visitat la zona afectada per a valorar de manera exacta els danys de l’incendi i definir les actuacions post-incendi més eficaces.

La primera visita es va fer als termes municipals de Llutxent i Pinet –zona inclosa en el catàleg de Muntanyes d’Utilitat Pública– i la segona es va centrar a l’entorn de les zones urbanitzades afectades pel pas del foc al terme municipal de Gandia, així com en l’estat de les pistes forestals, la vegetació i els murs de maçoneria.

A partir de la informació recopilada, la conselleria ha realitzat un primer document d’anàlisi de les característiques de la zona i de les mesures proposades per a la recuperació, que ha de servir per a elaborar un informe per part del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, que serà la base per a possibles declaracions d’emergència per part del Consell.

El secretari de Medi Ambient de la Generalitat, l’ontinyentí Fran Quesada, ha assegurat que s’ha fet ‘una labor col·laborativa i participativa entre les dues administracions, i s’ha actuat de forma sensible, ràpida i intensa.’

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.