La Generalitat Valenciana refarà els plecs per a la concessió d’ajudes a la instal·lació de caixers automàtics en pobles menuts per a ‘adaptar-ne les condicions a la crisi de la covid-19’, un pla que a la nostra comarca pot beneficiar Benicolet, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Montitxelvo, el Palomar, Pinet i Salem.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar dimecres passat que queda sense efecte la convocatòria d’ajudes destinades a incentivar la prestació de serveis bancaris bàsics, principalment amb la instal·lació de caixers automàtics, en municipis i nuclis despoblats. Aquestes subvencions preveien un màxim d’11.000 euros a l’any per caixer amb una bossa pluriennal total de 5,9 milions d’euros.

Les modificacions es faran pel ‘risc que la convocatòria quede deserta’ atés que les condicions econòmiques ‘no s’ajusten ja a la gravíssima crisi generada per la covid-19’, segons la mateixa Generalitat. De fet, encara no s’havia interessat cap entitat bancària per aquesta proposta que representa una inversió de 5,9 milions d’euros per a instal·lar 135 caixers automàtics en 124 municipis.

Per això, apunten des del Consell, ‘i per a agilitar el procés, s’ha decidit d’anul·lar la convocatòria, que havia quedat desfasada, i refer els plecs per a millorar les condicions i adaptar-les al context actual de crisi covid, assegurant la màxima participació de les entitats financeres’.

Entre les modificacions que s’introduiran, s’han flexibilitzat condicions com el model de caixer, que serà el que tinga homologat i instal·lat en les seues oficines cada entitat financera, o el nombre d’hores d’atenció presencial, que també podrà fer-se de manera telemàtica. Tampoc s’exigirà que els caixers operen obligatòriament amb llibreta.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.