La Generalitat reobrirà les emissions de RTVV a partir del Nou d’Octubre

  • Un consell consultiu s'encarregarà dels processos i conflictes derivats del tancament de Canal 9

VilaWeb
ACN
17.07.2015 - 18:47
Actualització: 19.07.2015 - 18:51

El ple del Consell va aprovar ahir la creació de l’Alt Consell Consultiu de la Generalitat Valenciana per assessorar i analitzar les perspectives jurídiques i econòmiques, així com les diverses opcions per poder reiniciar, ‘el més aviat possible’ les emissions de la Televisió Valenciana el pròxim 9 d’octubre. Així ho va donar a conèixer la vice-presidenta i portaveu Mónica Oltra en roda de premsa posterior al ple del Consell. L’organisme s’encarregarà d’analitzar els diversos processos i conflictes judicials o extrajudicials que afecten la Generalitat en l’àmbit del sector audiovisual, especialment els derivats del procés de tancament de Radiotelevisió Valenciana.

Oltra ha explicat que l’Alt Consell Consultiu de radiodifusió, Televisió i altres Mitjans de Comunicació (ACC-RTV), que així es denominarà, serà un òrgan col·legiat consultiu i de participació institucional de la Generalitat Valenciana, adscrit a la Presidència. L’ACC-RTV estarà presidit per la secretària autonòmica de Comunicació. La vicepresidència executiva serà assumida per José María Vidal Beltrán, director del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’administració de la Universitat de València-Estudi General.

També estarà integrat per un màxim de set vocals i els seus respectius suplents, designats i cessats lliurement per la persona que ocupi la presidència, en el qual han de figurar representants de l’administració amb competències en la matèria, i també representants dels treballadors del sector audiovisual , dels empresaris del sector audiovisual, de les universitats i investigadors sobre aquestes matèries, i dels representants dels diversos col·lectius de periodistes, productors, guionistes, del sector audiovisual.

Entre altres atribucions, s’ocuparà dels processos derivats de les reclamacions plantejades pels titulars de llicències de TDT i la freqüència modulada en l’àmbit del País Valencià, indagant les diverses opcions o solucions possibles de caràcter judicial o extrajudicial, i explorant els possibles acords que poguessin adoptar-se amb la participació dels representants polítics i socials, així com dels interessats.

Vocació de servei públic

Analitzarà així mateix la participació dels representants polítics i socials, i de la societat civil, les perspectives jurídiques i econòmiques, així com les diverses opcions, per a la prestació per part de la Generalitat Valenciana del servei públic de ràdio i televisió d’àmbit autonòmic, per qualsevol mitjà o canal de difusió, i els continguts generals que ha d’incloure una nova regulació de la prestació d’aquest servei públic, i el règim jurídic de l’organisme públic o societari al qual se li encomani la prestació del mateix.

El nou ACC-RTV buscarà les fórmules per facilitar la participació dels representants dels usuaris dels mitjans audiovisuals valencians, dels representants dels treballadors del sector audiovisual, dels empresaris del sector, de les universitats i investigadors sobre aquestes matèries, i dels representants dels diversos col·lectius de periodistes, productors, guionistes, etc. del sector audiovisual, en els processos de consulta, d’informe o d’elaboració dels avantprojectes normatius que s’estimen oportuns.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any