La Generalitat tanca els bars i restaurants i redueix l’horari dels comerços

No es prorroga el tancament perimetral de Quatretonda, Benigànim i Ontinyent que deixa d'estar actiu aquest dimecres 20 de gener

VilaWeb
Redacció
19.01.2021 - 15:04
Actualització: 19.01.2021 - 16:04

Veient l’augment dels contagis i la pressió hospitalària causada per la covid-19, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han anunciat les noves restriccions que s’aplicaran al País Valencià. Puig ha explicat que les mesures actuals no eren suficients i calia prendre’n de noves per mirar d’aturar els contagis. Les més destacades són el tancament total de bars i restaurants i el tancament dels comerços a les 18.00. Les mesures seran efectives a partir del 21 de gener i s’allargaran durant catorze dies.

El confinament perimetral dels municipis decretats fa dues setmanes, i que afectaven Quatretonda, Benigànim i Ontinyent, no es prorroga i deixa d’estar actiu aquest dimecres 20 de gener.

Vegeu els detalls de les mesures, tant les noves com les que ja s’havien establert anteriorment i es mantenen:

Confinament nocturn

—El confinament nocturn continuarà a les 22.00 i durarà fins a les 06.00. Però la intenció del govern valencià és avançar la queda fins a les 20.00. Per això, Ximo Puig ha anunciat que demà demanaran el govern espanyol que se’ls permeta d’avançar l’hora del confinament nocturn. Si els hi autoritzés, ho aplicarien a partir del dijous 21 de gener.

Tancament perimetral

—Es prorroga el tancament perimetral del País Valencià. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

—La circulació entre municipis i comarques dins el territori valencià serà permesa. A partir del 20 de gener decauen els confinaments municipals dels vint-i-nou pobles amb pitjors xifres.

Bars i restaurants tancats

—S’estableix el tancament total de l’hoteleria durant catorze dies. Els bars i restaurant podran servir menjar a domicili.

—Sí que es permet de servir menjar als restaurants que estan dins dels hotels, però només als clients de l’allotjament. Les àrees de servei no queden subjectes a aquesta mesura, així com els menjadors escolars o que hi ha a les empreses o hospitals.

Comerços i centres comercials tancaran a les 18.00

—Tots els comerços, a excepció dels essencials com ara les farmàcies o l’alimentació, tancaran les portes a les 18.00.

—Es redueix al 30% la cabuda permesa en grans superfícies comercials i en locals al detall, incloent-hi la capacitat dels aparcaments i els espais per a l’estacionament.

—Se n’exceptua l’activitat de comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària, que continuarà al 50%.

Reunions socials

—Es manté la limitació a un màxim de 6 persones a les reunions sociofamiliars, tant en espais públics com privats, tret de convivents. Es recomana que en aquestes reunions no se superen els dos grups de convivència.

Competicions esportives i altres activitats

— Tancament de tots els complexos esportius. Només hi poden entrar aquelles persones que es dediquen a l’esport de forma professional.

Activitats socials i espectacles

—La cabuda de les sales de vetlatoris, enterraments i cerimònies fúnebres serà de 15 persones a l’aire lliure i de 10 persones en espais tancats.

—La cabuda de casaments i bateigs serà de 15 persones a l’aire lliure i de 10 persones en espais tancats.

—Tanquen els centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa.

—No es permeten esdeveniments o activitats amb concentració de persones: espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars.

—No es permeten els espectacles itinerants.

Activitats culturals

—Les biblioteques podran fer activitats, sempre que no se supere el 75% de la cabuda autoritzada i s’adopten les mesures necessàries per al control de les aglomeracions.

—En els museus i sales d’exposició la cabuda permesa serà del 75%. En les activitats educatives, conferències, tallers i, en general, programes públics, es limitarà l’assistència al nombre de persones que permeta de mantenir la distància de seguretat interpersonal.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes