El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han anunciat les noves restriccions que s’aplicaran al País Valencià a partir del 7 de gener per a fer front a l’augment dels contagis i la pressió hospitalària causada per la covid-19. Les noves mesures, com el confinament nocturn a partir de les 22.00, s’allargaran fins al 31 de gener.

Però a més de les noves restriccions generals, s’han pres mesures més restrictives a vint-i-nou municipis especialment afectats per la pandèmia, entre els quals Benigànim, Ontinyent i Quatretonda, que partir del 7 de gener tindran confinament municipal durant dues setmanes.

Aquest migdia, el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, s’ha reunit d’urgència amb els regidors coordinadors d’àrea per a tractar la situació derivada del tancament perimetral, i s’ha posat en contacte amb els portaveus dels grups municipals, segons ha informat el consistori en una nota de premsa.

Els sis quadres simptomàtics de la covid-19 més freqüents

Les mesures extraordinàries en els municipis confinats perimetralment són:

Actes socials

-Els aforaments dels vetlatoris, enterraments i cerimònies fúnebres seran de quinze persones a l’aire lliure i de deu en espais tancats.

—Els aforaments de casaments i batejos seran de quinze persones a l’aire lliure i de deu en espais tancats.

Comerç i hoteleria

—Tanca tota l’activitat de bars, restaurants i locals d’oci, excepte l’activitat relacionada amb el menjar a domicili.

—Tanquen els centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa.

Esports, parcs i jardins

—Tanquen gimnasos i centre esportius, parc i jardins.

Restriccions generals

Confinament nocturn

—El confinament nocturn s’avança a les 22.00 i durarà fins a les 6.00, com fins ara.

Tancament perimetral

—Es prorroga el tancament perimetral del País Valencià. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

—La circulació entre municipis i comarques dins el territori serà permesa, a excepció dels vint-i-sis municipis amb mesures excepcionals.

Hostaleria i restauració

—Els bars i restaurants hauran de tancar a partir de les 17.00.

—Queda prohibit fumar a les terrasses dels locals.

—Les taules hauran de tenir un màxim de quatre clients, tant a les terrasses com a l’interior dels locals.

—Sí que es permet de servir sopars en l’àmbit de l’hostaleria, però només als clients de l’allotjament.

—Les àrees de servei no queden subjectes a aquesta franja horària.

Comerços i centres comercials

—Es redueix al 30% l’aforament permés en grans superfícies comercials i en locals al detall, incloent-hi la capacitat dels aparcaments o espais per a l’estacionament.

—S’exceptua l’activitat de comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària, que continuarà al 50%.

Reunions socials

—Es limita a un màxim de sis persones les reunions sociofamiliars, tant en espais públics com privats, excepte entre convivents. Es recomana que en aquestes reunions no se superen els dos grups de convivència.

Competicions esportives i altres activitats

—Se suspenen les competicions esportives d’infantil i primària.

—En les competicions permeses, es permetrà l’ús de vestidors mantenint la distància de seguretat. No es permetrà l’ús de les dutxes.

—A les piscines es podrà fer ús dels vestidors. Però no es podrà fer ús de les dutxes ni de les fonts d’aigua.

—No es permeten esdeveniments o activitats amb concentració de persones: espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars.

—No es permeten els espectacles itinerants.

La importància de reaccionar quan apareix el primer símptoma de la covid-19

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.