La igualtat és un dret

«Volem fer una crida a totes les treballadores i treballadors a secundar la convocatòria de les aturades de 2 hores per torn, i a participar en els actes per reiterar el nostre compromís actiu amb l’eliminació de la discriminació laboral, econòmica i social de les dones.»

Susanna Gisbert
26.02.2018 - 16:41
Actualització: 26.02.2018 - 17:41
VilaWeb

A aquestes alçades del 2018, tothom hauria de saber i entendre que la igualtat és un dret.

Per a tots i totes igual… És clar que no és així, que no existeix aquesta igualtat, que les dones ara per ara cobren un 30% menys que els homes, segons l’informe sobre la bretxa salarial de gènere que hem elaborat des de CCOO. Més de 2 milions de dones treballen a temps parcial, a més a més continuem assumint majoritàriament tindre cura dels fills o familiars amb permisos, reduccions de jornada i excedències que tenen conseqüències molt negatives en les carreres i cotitzacions de cara a la jubilació. La desigualtat salarial és real i està molt viva. També és molt impactant la dada que l’atur de les dones supera els 2 milions. Com és possible que a hores d’ara hàgem de suportar les pitjors faenes i a un salari precari? I que el nostre govern, no vulga fer res al respecte, i si parla és per a desprestigiar la mobilització i reivindicació per la igualtat laboral i social?

És vergonyós.

CCOO de les Comarques Centrals volem fer una crida a totes les treballadores i treballadors a secundar la convocatòria de les aturades de 2 hores per torn, i a participar en els actes per reiterar el nostre compromís actiu amb l’eliminació de la discriminació laboral, econòmica i social de les dones.

Considerem que aquest 8 de Març cal fer una passa més per totes les dones que pateixen precarietat laboral, per totes les dones assassinades a mans de les seues parelles, per incrementar els recursos de la Inspecció de Treball, i millorar el control del compliment de la igualtat de dones i homes en l’àmbit laboral. És molt important d’enfortir els serveis públics, que el model educatiu siga igualitari, així com garantir infraestructures per a les persones grans; cal impulsar el diàleg social i la negociació col·lectiva, i també hem d’exigir plans d’igualtat a totes les empreses obligades per llei.

No podem oblidar la realitat de la violència de gènere i la invisible i silenciada situació d’assetjament a l’àmbit del treball. Demanem mecanismes per corregir les desigualtats i exigim responsabilitats, per un costat al govern i per l’altre als empresaris perquè deixen de mirar cap a un altra banda.

Per tot el que anteriorment he escrit, vull que açò es faça veure, que no volem més injustícies per sexe, que volem estar VIVES, LLIURES, UNIDES PER LA IGUALTAT, i que totes i tots  junts podem aconseguir que mai més un assassí no pague pel seu delicte, NO a l’assetjament laboral! NO a la bretxa salarial! Totes i tots som iguals.

 

Susanna Gisbert Chaparro · Responsable d’Igualtat de CCOO-PV Comarques Centrals.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes