Forografia: acem.cat

L’Assemblea Conviure en Diversitat, en col·laboració amb els instituts Josep Segrelles d’Albaida i Pou Clar d’Ontinyent, han organitzat les primeres jornades Acompanyant l’Escola Inclusiva: per a Viure, Conviure, que es desenvoluparan a Agullent i Ontinyent el 19 de gener i l’1 i 2 de febrer.

La jornada del 19 de gener, al Centre Social de Sant Rafel d’Ontinyent, té un aforament de 50 persones. Les dels dies 1 i 2 de febrer podran acollir-ne 220 a l’auditori d’Agullent. Per assistir a les jornades de febrer cal contactar amb l’Assemblea Conviure en Diversitat al correu criarambdiversitat@gmail.com.

L’activitat pretén mostrar experiències pràctiques d’inclusió educativa i contribuir a canviar la mirada sobre el concepte d’inclusió, que va més enllà de compartir escola. L’assemblea recorda que les aules han d’acollir tots els alumnes, però a més d’anar junts a escola cal que tots participen i progressen, per la qual cosa ‘tots els agents que intervenen en l’educació formal i no formal han de transformar-se, tindre de recursos i treballar de forma comunitària.’

Les jornades inclouran intervencions a partir d’experiències de professorat de la comarca i tècnics en formació i atenció a l’educació especial, i de representants d’entitals comarcals d’inclusió Muntis, Fundació Trèvol, InclouTEA, Down València. La cloenda anirà a càrrec del CRIS Adiem amb l’obra de teatre ‘No a l’estigma’.