La Mancomunitat enceta un procés participatiu per a elaborar el Pla Local de Gestió de Residus Domèstics

  • Les dues primeres sessions telemàtiques seran els dies 9 i 11 de febrer

VilaWeb
Redacció
07.02.2021 - 17:52
Actualització: 07.02.2021 - 18:52

Aquesta setmana es faran les dues primeres sessions telemàtiques del procés participatiu que ha encetat la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida per a la redacció del Pla Local de Gestió de Residus Domèstics dels municipis de la comarca. Totes dues, els dies 9 i 11, seran a les 18.30, i la inscripció es pot fer des d’aquest enllaç. Les sessions posteriors es faran el 15 i 17 de febrer vinents.

Aquest pla local, a desenvolupar en compliment del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida, es preveu com un document estratègic que incorporarà premisses del nou Pla Integral de Residus del País Valencià com la prevenció de producció de residus o l’autosuficiència i proximitat en la gestió que se’n faça. Entre els objectius a assolir hi ha implantar la recollida separada dels bioresidus, aconseguir un rendiment de recollida separada del 50% dels bioresidus generats, preparar per al reciclatge el 67% o més dels residus domèstics, i dipositar en un abocador un màxim del 30% dels residus domèstics generats.

El procés de redacció del pla es farà a partir de l’avaluació de la situació actual de cada municipi (a excepció d’Ontinyent i Carrícola que ja tenen plans elaborats), amb la participació dels veïns que aporten les seues percepcions en les sessions, i a través d’un qüestionari que permetrà de recollir informació detallada i concreta sobre els patrons de generació de residus i hàbits de consum als municipis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any