La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va fer la setmana passada el segon dels dos pagaments acordats amb Recisa després que l’empresa paralitzara el servei de recollida de fem com a mesura de pressió pels endarreriments que reclamava.

L’acord incloïa dos pagaments de 150.000 euros -a finals de maig i de juny- a compte del deute històric, que les factures futures es liquidaran a 60 dies i que es pagaran 19.789,91 euros en concepte d’interessos per les d’enguany pagades ja fora de termini. A més, per a anar liquidant el deute acumulat de 892.876,46 euros es pagaran mensualment 21.600 euros fins al febrer de 2022, quan acaba el contracte amb Recisa.

La nit del 6 al 7 de maig passada, la concessionària de la recollida del fem va suspendre el servei sense que els ajuntaments -almenys la immensa majoria- n’hagueren estat informats, tot i que Recisa ja havia informat d’aquesta possibilitat com a mesura de pressió. Dimarts dia 8, l’empresa i la Mancomunitat van arribar a l’acord que permetia la continuïtat del servei a partir d’un pla de pagaments del deute, creat la legislatura passada en no voler assumir els sobrecostos del transport del fem a Ròtova.

Des de la Mancomunitat s’han mostrat convençuts que el contenciós judicial obert amb aquest motiu acabarà donant a raó a la corporació comarcal.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb