Davant els resultats obtinguts en l’enquesta sobre el consum de substàncies addictives entre la joventut de la comarca, la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida treballarà als centres educatius, una vegada més, la prevenció del consum de drogues entre els joves.

La decisió d’insistir en la conscienciació del risc del consum de substàncies addictives s’origina en els resultats que reflecteixen les enquestes, fetes de forma anònima a 1.122 alumnes de 15 centres educatius de la comarca. Les dades mostren que la incidència i la freqüència del consum d’aquestes substàncies s’ha estabilitzat, ja que la societat el normalitza cada volta  més. D’aquesta manera, un 19,4% de l’alumnat enquestat afirma consumir tabac habitualment, un 51,2% consumeix de manera habitual alcohol, i un 11,4% cànnabis. Pel que fa a les edats d’inici, si bé es mantenen les de consum de tabac i alcohol, l’edat de consum de cànnabis s’ha reduït.

La finalitat del treball de la UPCCA se centrarà a ‘retardar l’edat d’inici del consum’. tal com ha explicat la consellera de Sanitat Celia Juan. Per a això, facilitarà als centres educatius de la comarca materials per a tractar en les hores de tutories, i farà accions directes, com xerrades o tallers, amb l’alumnat de 6é de primària, 3r i 4t d’ESO i Formació Professional Bàsica.

Altres les conclusions que es desprenen de l’enquesta són la relació entre el consum de drogues i l’hora de tornar a casa, la disponibilitat de diners o el consum d’altres substàncies. Per exemple, mentre que entre els joves que asseguren tornar a casa abans de les 22.00, el consum d’alcohol es dóna entre poc més del 25%, entre els que no tenen hora de tornar, el consum puja a més del 72% dels enquestats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb