Foto: Diputació de València

Serà a la tardor del 2018 quan Ontinyent acollirà més d’un centenar d’obres pertanyents al patrimoni de la Diputació de València, recollides en la mostra ‘Memòria de la Modernitat’ i que inclou tresors artístics, alguns dels quals no s’han exposar mai, de Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica.

L’exposició, que ara es troba a Requena, és una iniciativa que pretén acostar la institució i el seu patrimoni artístic a les comarques. La mostra és fruit de del treball de selecció i investigació dels tècnics de la Universitat de València, dirigits pel comissari de la exposició, Rafael Gil, qui ha destacat la decisió del projecte ‘d’arribar als valencians amb més dificultat per accedir a aquestes obres, en compte de la comoditat d’haver-les exposat en qualsevol museu de València’.

‘Memòria de la modernitat’ compta amb cinc eixos que són alhora espais expositius: els pensionats de la Diputació, entre els quals Sorolla i Pinazo; els paisatges i retrats, molts d’ells desconeguts pels experts; les dones artistes, que evidencien la modernitat de la institució; la identitat valenciana i un apartat molt especial que defineix la mostra, de la tradició a l’avantguarda.

L’exposició es podrà visitar de manera gratuïta i anirà acompanyada d’activitats paral·leles, dins el programa ‘La Diputació a les comarques’. Ontinyent acollirà també de manera paral·lela ‘Coneix la Diputació’, en què s’explica la història i el funcionament de la corporació, amb panells gràfics que completen el treball didàctic i divulgatiu iniciat amb el ‘Quadern de la Dipu’ i el Catàleg de Serveis.

A més, a la ciutat es faran sessions teatralitzades, visites guiades nocturnes, tallers, xerrades i col·loquis, i concerts de música organitzats pel programa Sona la Dipu. Posteriorment, l’exposició anirà a Sagunt i Torrent.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]