La narradora oral Almudena Francés i els dolçainers del Regall, entre els guardonats pel Nou d’Octubre a Ontinyent

  • Els reconeixements arriben també a la psicòloga M. Amelia Martínez, l'arquitecte Ramón Esteve, l'Associació de Gegants i Cabets i l'Agrupació de Camareres de la Purísima

VilaWeb
Redacció
28.09.2018 - 15:12
Actualització: 28.09.2018 - 17:12

La narradora oral Almudena Francés, la psicòloga M. Amelia Martínez, i l’arquitecte Ramón Esteve, en la categoria individual, i l’Associació de Gegants i Cabets, l’Agrupació de Camareres de la Purísima i el grup de dolçaines i percussió El Regall, en la d’entitats, rebran enguany els guardons Nou d’Octubre de l’Ajuntament d’Ontinyent que reconeixen la tasca en benefici de la societat.

L’elecció s’ha fet aquest mateix divendres, de manera consensuada entre el batle i tots els grups polítics municipals, tal com ve fent-se des de 2012.

Els guardonats

Almudena Francés és narradora oral i activista cultural, responsable d’iniciatives com les rutes de contacontes de la Safor i la Vall d’Albaida, el Festival de la Paraula de la Riera d’Agres, amb actuacions a moltes localitats de tot el País Valencià. És també escriptora, amb obres com ‘La rabosa malfaenera’ i coautora del manual ‘Escriu-me’.

La psicòloga M. Amèlia Martínez Valls és directora del Projecte Trèvol des de 1998. També ha treballat en diversos àmbits de la docència a la UNED i a l’empresa privada. A més, ha participat en jornades i congressos i en el 8è Simposi Internacional d’Ocupació amb Suport en València.

 

L’Agrupació de Camareres, creada en 1967, aglutina totes les dones que han estat Camareres de la Puríssima. Formen part de l’Associació de Festes de la Puríssima i treballen per les festes patronals de la ciutat.

 

 

Ramón Esteve Cambra és fundador i director de Ramón Esteve Estudi d’Arquitectura des de 1991. Doctor en Arquitectura per la UPV i arquitecte per l’Escola Superior de Madrid, desenvolupa la seua activitat en el camp de l’arquitectura, en el de l’interiorisme i en el del disseny industrial i direcció artística. Ha desenvolupat una important tasca docent a la UPV, i té nombrosos reconeixements com el premi COACV pel Centre d’Investigació Príncipe Felip. La revista Forbes l’ha inclòs enguany a la llista de les 100 ments més creatives.

El grup de dolçaines i percussió El Regall, fundat en 1988, està format per més de 25 persones que intervenen en cercaviles, dansades, albaes, correfocs, mercats medievals, festes de moros i cristians, i concerts. Han rebut molts premis com el I Premi d’Interpretació per a Dolçaina i Percussió d’Algemesí (Musicat), o el 2n Premi en el Certamen d’Interpretació per a Gran Colla d’Altea. És un  dels primers grups que va fer enregistraments de dolçaina, en 1995, amb el CD ‘De festa amb El Regall’.

L’Associació de Gegants i Cabets, creada al 1992 amb motiu de la recuperació de les figures dels Gegants ha dut el nom d’Ontinyent arreu de tot l’estat i han contribuït de manera essencial a la recuperació de les tradicions de diferents figures processionals, com l’Àguila o la Tartuga, que formen part del bestiari ontinyentí. Des de 1994 celebren aplecs amb caràcter quadrienal. Enguany el celebraran el 28 d’octubre i reunirà 115 figures de 13 localitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any