Amb el lliurament del premi del 9è Concurs de Cartells ha acabat aquest dijous la campanya de prevenció de consum de tabac de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, desenvolupada durant aquest curs en diferents centres d’Educació Primària de la comarca.

L’alumna del CEIP Ramon Esteve Míriam Gómez Calabuig ha estat la guanyadora del concurs de cartells, juntament amb el qual s’han fet en la campanya 42 xerrades a prop de 900 alumnes de 6è de Primària de 28 centres de 16 municipis de la Vall.

En el concurs han participat alumnes de les escoles de la Pobla del Duc, Agullent, Atzeneta d’Albaida, Montaverner, Ontinyent, Alfarrasí i Llutxent.

La campanya tenia com a objectiu sensibilitzar i conscienciar dels perills de les addiccions en general i especialment la del tabac, amb la intenció d’evitar-ne el consum o, si més no, retardar-ne el moment de l’inici. Segons les dades facilitades per la UPCCA, l’edat d’inici de consum de tabac es troba al voltant dels 13 anys, ‘per això dirigim aquestes campanyes de prevenció a l’alumnat de 6é de Primària, que té entre 11 i 12 anys i que encara és molt receptiu’.

Cartell de Míriam Gómez guanyador del 9è Concurs de Cartells de la UPCCA