proposta per al palau de justícia d'ontinyent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, han presentat aquest dimarts el pla d’inversions ‘La nova cara de la Justícia’ destinat a la construcció i rehabilitació integral de seus judicials. El pla, amb un pressupost de més de 200 milions d’euros fins al 2021, contempla la creació d’una nova seu judicial a Ontinyent, que abandonarà l’actual per instal·lar-se en l’antiga fàbrica de Bernabeu al barri del Llombo.

L’edifici, que adquirirà l’Ajuntament d’Ontinyent, es troba al número 15 de l’avinguda del Llombo, amb una superfície disponible de 2.295 m2, en una parcel·la amb accés des del carrer de Rafael Sanchis Seguí.

L’informe d’idoneïtat de la Conselleria i l’informe urbanístic prèviament emés per l’Ajuntament constaten que l’edifici és compatible amb l’ús dotacional, amb una dotació d’estacionaments pròpia, i que el tractament dels espais lliures serà per enjardinat i lliure edificació compatible amb estacionament, entre més qüestions. El document de Justícia insta l’Ajuntament a fer una modificació puntual del PGOU per dotar la parcel·la de més edificabilitat i paràmetres urbanístics adequats per a l’ús dotacional administratiu en previsió de més necessitats en el futur.

Rebeca Torró, batlessa en funcions, que ha assistit a l’acte de presentació ha remarcat que amb aquesta actuació s’atendrà una demanda històrica de la ciutat.

Ara començaran els tràmits formals per a l’adquisició de l’edifici per part de l’Ajuntament que també executarà les obres amb finançament de la Conselleria de Justícia, tal com han explicat des del consistori, des d’on han informat que la conselleria estudiarà la cessió de les instal·lacions del palau de la justícia actual a l’Ajuntament quan entre en funcionament la nova seu judicial.