El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, han presentat aquest dimarts el pla d’inversions ‘La nova cara de la Justícia’ destinat a la construcció i rehabilitació integral de seus judicials. El pla, amb un pressupost de més de 200 milions d’euros fins al 2021, contempla la creació d’una nova seu judicial a Ontinyent, que abandonarà l’actual per instal·lar-se en l’antiga fàbrica de Bernabeu al barri del Llombo.

L’edifici, que adquirirà l’Ajuntament d’Ontinyent, es troba al número 15 de l’avinguda del Llombo, amb una superfície disponible de 2.295 m2, en una parcel·la amb accés des del carrer de Rafael Sanchis Seguí.

L’informe d’idoneïtat de la Conselleria i l’informe urbanístic prèviament emés per l’Ajuntament constaten que l’edifici és compatible amb l’ús dotacional, amb una dotació d’estacionaments pròpia, i que el tractament dels espais lliures serà per enjardinat i lliure edificació compatible amb estacionament, entre més qüestions. El document de Justícia insta l’Ajuntament a fer una modificació puntual del PGOU per dotar la parcel·la de més edificabilitat i paràmetres urbanístics adequats per a l’ús dotacional administratiu en previsió de més necessitats en el futur.

Rebeca Torró, batlessa en funcions, que ha assistit a l’acte de presentació ha remarcat que amb aquesta actuació s’atendrà una demanda històrica de la ciutat.

Ara començaran els tràmits formals per a l’adquisició de l’edifici per part de l’Ajuntament que també executarà les obres amb finançament de la Conselleria de Justícia, tal com han explicat des del consistori, des d’on han informat que la conselleria estudiarà la cessió de les instal·lacions del palau de la justícia actual a l’Ajuntament quan entre en funcionament la nova seu judicial.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb