La periodista de Benigànim ha publicat recentment De l’erm al verd. Crònica del canvi polític valencià, un llibre on recull una sèrie d’articles periodístics en els quals reflexiona sobre la història més recent al País Valencià. En aquests textos, molts dels quals publicats a VilaWeb Ontinyent, Donet fa una reflexió personal sobre la corrupció, la irrupció de partits nous, el feminisme, la cultura, la llibertat d’expressió, els mitjans públics de comunicació, l’ofici de periodista, la memòria històrica i el repte de fer un gir en l’arc parlamentari valencià.

Per a l’autora, ‘el 2015 va comportar el repte de donar valor a la paraula i als pactes per a recompondre polítiques, per a cercar noves relacions entre la classe política i la societat i entre els propis partits. També el valor de recobrar la consciència identitària d’un poble com el valencià que hi havien utilitzat per interessos partidistes gens honestos.’

De l’erm al verd. Crònica del canvi polític valencià forma part de la col·lecció El Tàvec de narrativa i assaig contemporanis, amb pròleg del periodista Pere Miquel Campos Cuadau.

Després de la presentació del llibre a la seua població natal, l’autora el presenta aquest divendres a Benissuera on hi té una important relació personal, en un acte organitzat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida a les 19.30 al Centre Social.