El 600 aniversari de la Fira d’Ontinyent arriba amb l’estrena d’una imatge nova, creada per Luís Calabuig, un disseny que va servir d’escenari per a la presentació de la programació preparada per a l’edició d’aquest 2018, una edició que comptarà amb més de 40 atraccions mecàniques, 250 parades de productes gastronòmics i artesans, un espai dedicat al comerç local, i l’exposició de la fira d’automoció Firauto.

Durant els dies de la fira, entre el 16 i el 19 de novembre, hi haurà sorteigs de samarretes, de bosses d’aniversari de la Fira i de degustacions de la tradicional coca de fira, la qual és la protagonista d’un documentari que es presentarà a la sala Gomis dilluns 12, a les 19.00. Abans de la projecció, una taula rodona moderada pel president d’AHVAL, Jordi Martínez, tractarà aquesta especialitat gastronòmica, amb la participació de Joaquín i Santi Prieto o Pep Romany.

Dijous 15 i divendres 16 hi haurà teatre infantil a la Sala Gomis, a les 9.30, i dijous també hi haurà una teatre per a tots els públics a les 19.30, amb la representació de ‘La Fira, una història d’històries’ a càrrec de l’associació Saber i Contar. La inauguració oficial serà divendres a les 19.30, amb la participació de ballets acompanyats de música en directe i un espectacle itinerant que eixiran de l’aparcament de la Sala Gomis i passaran pel carrer de José Iranzo i les avingudes d’Albaida, del Benicadell i de Manuel Sanchis Guarner.

Enguany també es farà el Dia de la Bici, dilluns 19, amb eixida al Centre Comercial El Teler a les 10.30, que inclourà el sorteig de material esportiu entre els participants.

La programació de la fira es reforçarà amb la possibilitat de visitar a la Casa de Cultura l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’, la mostra itinerant de la Diputació de València destinada a acostar a les comarques el patrimoni artístic d’aquesta corporació.

A la presentació de la programació hi van assistir el batle de la ciutat, Jorge Rodríguez, i representants de la Comissió Organitzadora de la Fira i de les associacions de comerciants Comerç IN i SOC i l’Associació de Tallers d’Automoció de La Vall d’Albaida.