L’esperada obertura de la residència per a discapacitats intel·lectuals d’Ontinyent no serà realitat fins a finals de l’estiu vinent, si més no. És la darrera informació que se’n té, després de la visita de tècnics de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a les instal·lacions, i de la reunió de divendres passat del batle, Jorge Rodríguez, amb el Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya, qui avançà aquesta nova data com a possible. A la reunió hi van assistir també la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, i representants de Caixa Ontinyent i dels familiars dels futurs usuaris.

Els tècnics de conselleria van constatar una série de millores necessàries de realitzar abans de l’obertura del centre, cedit el mes de juny passat per Caixa Ontinyent a la Generalitat, les quals obligaran a retardar la posada en marxa del servei. El mateix mes de juny, la consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, havia apuntat a primers de 2017 com a possibilitat per a inaugurar el servei. Els treballs a efectuar implicaran una inversió per part de la Generalitat de 200.290 euros, afegida a la prevista inicialment de 315.487 euros per a equipar la residència.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent han apuntat la possibilitat que el servei el gestione l’Institut Valencià d’Acció Social, després que la proposta feta en 2014 perquè se n’encarregara la Fundació Trèvol fóra descartada per la conselleria.

Millores a efectuar

Les obres d’adequació a realitzar consisteixen en la realització de canvis en la cuina per a adaptar-la a un servei d’elaboració de menjars (i no només per a servei de catering com està ara); adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per preservar-ne la intimitat i millorar-ne la funcionalitat o adequació de la bugaderia per augmentar-ne l’equipament.

A més, s’actualitzarà el sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació a la normativa actual; s’estudiarà un sistema de protecció del sol en les zones més afectades; i es posarà solera i paviment exterior des de l’eixida del centre fins l’exterior la parcel·la de la residència, amb un nou accés per als vianants enfront de l’entrada principal.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.