Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) al País Valencià es faran enguany als instituts i centres de batxillerat de l’alumnat amb la finalitat de ‘garantir la seguretat sanitària de totes les persones que participen i permetre el desenvolupament dels exàmens en les millors condicions’.

La decisió es va adoptar ahir en una reunió celebrada per videoconferència a la qual van assistir el president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo. La decisió es pren ‘d’acord a criteris sanitaris i a la gestió d’afluència als espais d’exàmens’, recalca la Generalitat.

La Comissió Gestora de les PAU va ratificar de manera unànime la mesura, ja que, segons ha subratllat la consellera Carolina Pascual, és ‘l’opció més segura i la que minimitza els contagis’.

A més, ha acordat de conformar grups de treball per a la coordinació entre les diferents conselleries d’Universitats, Educació, Justícia i de Sanitat i les universitats, els instituts públics i els centres concertats i privats, ja que aquests també acolliran les proves del seu alumnat.

Els exàmens de selectivitat es faran enguany els dies 7, 8 i 9 de juliol

Professorat intercanviat

També s’ha determinat que el professorat que vigile les proves en cada institut o centre serà intercanviat ‘per a garantir l’objectivitat i imparcialitat en el desenvolupament de les proves’.

Pascual ha destacat ‘la labor de tots els membres de la Comissió Gestora de les PAU, que han sabut reaccionar amb rapidesa i excel·lència a aquesta situació extraordinària i han treballat sense descans en la coordinació i contingut de les proves’. ‘El seu treball continua i, gràcies a ells, els exàmens es realitzaran amb totes les garanties per a l’alumnat i amb moltíssima més flexibilitat’, apunta.

Evitar concentracions

D’aquesta forma, l’entrada de l’alumnat es farà de forma ordenada i escalonada i en l’accés es prendrà la temperatura, com a mesura de prevenció. Aquesta mesura d’ordenar el trànsit també s’aplicarà en acabar cada jornada de proves, igual que en l’ús dels banys i en l’eixida als espais de descans després de cada examen. L’objectiu és evitar altes concentracions de persones en poc espai i facilitar el manteniment de les distàncies de seguretat.

La Generalitat repartirà màscares i gel hidroalcohòlic per a la protecció, tant de l’alumnat com del professorat i de la resta de persones que participaran en l’organització i desenvolupament dels exàmens.

Els exàmens es desenvoluparan tenint en compte les recomanacions sanitàries de separació entre els estudiants durant la realització de les proves, així s’aplicaran protocols de desinfecció i neteja, abans i després de la realització de les PAU.

A més de la coordinació de les proves o l’aprovació de dates, la comissió gestora també ha aprovat aquesta setmana els models d’examen, que enguany i seguint les indicacions del ministeri espanyol augmenten considerablement l’optativitat, ja que l’alumnat tindrà més preguntes i més flexibilitat per a triar aquelles que contesta.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.