Una série de documentaris de la Universitat de València en dedicarà un a la presència de la institució a Ontinyent

  • Docufòrum és una col·lecció de vídeos amb vocació ‘social i territorial’ per projectar a ciutats i centres d’ensenyament

VilaWeb
Redacció
14.03.2019 - 19:32
Actualització: 14.03.2019 - 20:32

La Universitat de València inclourà la història de la presència de la institució acadèmica a Ontinyent en la série de documentaris que ha començat a produir ‘amb vocació social i territorial’ i que es projectarà a les comarques del País Valencià. Els cinc primers vídeos ja realitzats aborden l’economia del bé comú, el cooperativisme valencià, els paisatges turístics, el mercat laboral valencià i l’exclusió social.

Per a la nova temporada de realitzacions de documentaris es preveu l’enregistrament del que es dedicarà a la història de la Universitat de València a la capital de la Vall d’Albaida, que l’any passat va celebrar el vinté aniversari.

La série, amb el nom ‘Docufòrum’, s’ha presentat aquest dijous al Centre Cultural La Nau de València, en un acte en què ha participat la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, amb el vice-rector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i representants de les entitats que han contribuït al finançament d’aquesta sèrie, com ara el secretari d’Ocupació de la Generalitat i director general de LABORA, Enric Nomdedéu; el director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Álvarez, i el director de Responsabilitat Social Empresarial de Caixa Popular, Francisco Alós, entre més.

‘Docufòrum’ és un format audiovisual en alta definició realitzat pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat, que aborda amb un estil documental temes d’actualitat i interés social. Els documentaris es projectaran emmarcats en un programa de fòrums de debat que el vice-rectorat organitzarà a les comarques. A més, aquests audiovisuals estaran disponibles per als centres d’ensenyament i seran el motiu d’un programa per a la televisió valenciana.

A finals d’enguany hi haurà fets una vintena de documentaris, entres els quals a més del d’Ontinyent se’n dedicaran al valor patrimonial del Tribunal de les Aigües, la formació en cultura Territorial o la importància de l’Horta de València.

En la série han treballat com a guionistes els professors de la Universitat de València Francisco Martínez (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Informació) i Rafa Roca (Filologia Catalana), que han redactat cada guió a partir dels continguts proporcionats pels experts que intervenen en cada capítol de la série.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any