La Sexta farà de còmplice?

  • «Si Inda torna al programa dels dissabtes a la nit de la Sexta, la cadena li farà de còmplice i l’espai ja no tindrà la més mínima credibilitat»

Josep Albinyana
18.02.2017 - 11:36
Actualització: 18.02.2017 - 12:36
VilaWeb

Després d’escoltar què ha dit Eduardo Inda aquests dies en el programa de ràdio de Federico Jiménez Losantos es fa difícil de començar a opinar per escrit, perquè hi ha tantes coses a dir que és complicat de triar-ne una. Sobretot una que no siga un exabrupte.

En tot cas, una reflexió que he fet sobre el cas és que ara podrem veure si tot l’arsenal de càstigs i persecucions que, durant anys, s’han abatut sobre la més mínima mirada o opinió diferent a l’oficial relacionada amb les víctimes d’ETA, s’aplica ara a la brutal i insensible banalització de la mort que Inda ha amollat alegrement. Si uns titellaires van acabar a la presó per uns jocs de paraules innocents, ací ja tarden a actuar. Però no espere molta contundència. Si n’hi ha.

Però a banda d’això, i del fet que l’home haja mentit conscientment i amb mala idea sobre la ‘violència’ que assegura trobar al Principat, vull destacar una altra qüestió, una altra conseqüència més que justificada i que de no produir-se deixaria molt més per terra el prestigi de les televisions privades espanyoles. En alguna ocasió he comentat que cada vegada, al meu entendre, hi ha més programes qualificats d’informatius però que en realitat es dediquen a la discussió com a espectacle. No s’entén d’altra manera que un dels més coneguts tinga a aquesta persona i a un altre personatge de manera fixa: no creen debat seré, creen grans controvèrsies estèrils amb uns convidats que sempre n’ixen guanyadors per la manca de raonaments homologables i útils d’aquests dos. D’aquesta manera, el públic de tendència esquerrosa que segueix la cadena acaba content de veure triomfar els seus, ni que siga per la poca capacitat dels que fan d’opositors.

De desficacis, Inda i Marhuenda n’han dit molts aquests anys. L’anècdota del menyspreu, per ignorància, a l’Olleria en un programa del mes de juny passat no és més que això, una anècdota i pura ignorància. Però ara, tant la falta de respecte a les víctimes de la violència política a Euskadi com la insídia sobre la presència de la violència al Principat sobrepassa tota mesura. Si Inda torna al programa dels dissabtes a la nit de la Sexta, la cadena li farà de còmplice i l’espai ja no tindrà la més mínima credibilitat. I, per a mi, els invitats que accepten de fer el numeret amb ell, ben poca.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any