La Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent (SUAMO) dedica les activitats de les celebracions de Santa Cecília d’enguany al centenari de l’himne d’Ontinyent, del compositor Rafael Martínez Valls.

L’acte central serà el concert del 23 de novembre, en què interpretarà peces d’aquest músic ontinyentí, algunes de les quals inèdites, a partir de partitures trobades recentment. També se n’han programat amb la col·laboració de la Societat Musical La Nova d’Alcoi, que ha aportat més partitures. Per a la segona part del concert s’han programat obres de sarsuela d’aquest compositor. En l’actuació hi participarà la Coral Crevillentina.

Els actes dedicats a Martínez Valls comencen aquest divendres, 9 de novembre a les 19.00 al Centre Cultural Caixa Ontinyent, amb una taula redona sobre la vida i obra del compositor en què intervindran el director de l’Auditori de Barcelona, Joaquim Garrigosa; el professor titular del departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València, Vicent Galbis; el cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu; i els músics de la SUAMO Ferran Martínez i Rubén Penadés.