La tertúlia proscrita

La televisió pública espanyola emet el programa gravat a l’escola Rafael Juan Vidal

  • 'Poder Canijo' recull l'experiència educativa del Projecte Africa Hugs

VilaWeb
Redacció
30.10.2016 - 23:33
Actualització: 31.10.2016 - 00:33

La televisió pública espanyola ha emés aquest diumenge el programa en què s’inclou el reportatge enregistrat el mes de juny passat a l’escola Rafael Juan Vidal d’Ontinyent sobre l’experiència educativa Africa Hugs, en què participa de la mà de Vicent Domingo, antic director del centre i que fa un viatge per Àfrica per desenvolupar el projecte educatiu.

L’escola pública Rafael Juan Vidal d’Ontinyent és una de les 32 escoles de tot l’estat seleccionades per mostrar experiències educatives innovadores a través del programa Poder Canijo del primer canal de la televisió pública espanyola TVE. L’equip del programa va enregistrar el mes de juny passat els alumnes del centre, en una jornada en la qual es van cuinar receptes de Gàmbia, es pintaren carasses de danses africanes, s’emplenaren la ‘llibreta viatgera’ amb monedes i bitllets del país subsaharià, i es féu una connexió en directe via skype amb Vicent Domingo. El rodatge i el muntatge posterior va mostrar que el projecte Africa Hugs implica no només els alumnes, sinó tota la comunitat educativa, incloent-hi els pares.

El projecte
Vicent Domingo està realitzant un viatge per Àfrica per desenvolupar aquest projecte educatiu, en què passarà per més de 25 països subsaharians on hi visitarà escoles per mostrar l’Àfrica ‘amb la intenció de contar, sempre en positiu i amb totes les potencialitats i fortaleses que es troben, la prova real i necessària d’una altra Àfrica que no es coneix o no interessa que es conega al món occidental’, tal com ell mateix va explicar a l’hora d’iniciar el projecte.

Els alumnes de l’escola estan elaborant una ‘llibreta viatgera’ on segueixen el recorregut de Vicent Domingo, en la qual registren la bandera, llengües, població, rius, i altres dades geogràfiques i de la demografia dels països visitats. La intenció és treballar de forma global i transversal les diferents àrees del currículum com les llengües i les ciències. Els xiquets mantenen el contacte amb el mestre per correu electrònic i postal i via skype, i també amb les escoles que Domingo visita per tal de fer intercanvis entre les comunitats educatives.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any