La Unió reclama mesures per a evitar un preu “injustificadament baix” del raïm

VilaWeb
Redacció/EFE
01.09.2021 - 14:44
Actualització: 01.09.2021 - 16:44

La Unió de Llauradors i Ramaders ha reclamat mesures per a pal·liar els desequilibris existents en el sector vitivinícola valencià, que han ocasionat un preu del raïm “injustificadament baix”.

L’organització ha ressaltat que ni els factors d’oferta (menor collita prevista), ni la demanda creixent, tant en el mercat intern com en exportacions, no justifiquen l’incompliment reiterat de la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i garantir als productors un preu suficient.

El sindicat agrari ha subratllat en un comunicat que els preus al País Valencià se situen per davall dels costos de producció en més d’un 25% respecte dels preus de compra que s’han oferit.

Per a la Unió, tant el Ministeri d’Agricultura espanyol com la Comissió Europea (CE) han d’entendre que el sector es troba en una “situació greu de pertorbació i desequilibri del mercat, que repercuteix de manera més negativa sobretot als viticultors i que posa en risc el futur d’explotacions en zones productores” com la valenciana.

Així mateix, ha afirmat que hi ha opcions reglamentàries perquè s’apliquen els mecanismes pertinents que faculten la CE per a adoptar les mesures necessàries a fi de fer front a la situació que es repeteix durant les tres últimes campanyes.

“Si els preus del raïm no compensen els costos de producció i la Llei de la Cadena Alimentària no serveix per a corregir-ho; i si el mercat travessa moltes dificultats i la regulació europea tampoc val per a adoptar mesures excepcionals, ni per a regular, ni per a posar en marxa la reserva de crisi, no sabem a què juguen els polítics, ni perquè en volem tants”, ha denunciat la Unió.

A través de l’organització estatal Unión de Uniones, ja ha sol·licitat una reunió amb el Ministeri per a articular mesures que permeten de solucionar aquesta greu situació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any