La Universitat de Tardor arriba a la novena edició amb el títol ‘Talent, innovació i territori’

  • Enguany s'hi inclourà el 4t Workshop Economia Valenciana de la Fundació Nexe

VilaWeb
Fotografia: uv.es
Redacció
13.10.2019 - 17:12
Actualització: 13.10.2019 - 19:12

Aquest dilluns 14 d’octubre comencen les sessions de la novena edició de la Universitat de Tardor del campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV), amb conferències i debats d’accés lliure i gratuït amb el títol genèric Talent, innovació i territori. (Consulteu-ne ací el programa complet).

En aquesta edició, amb la UV col·laboren l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent, la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida, la Càtedra InnovatiOnt i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. Els actes, de caràcter multidisciplinari, es faran a l’Aula Magna del campus i al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

La jornada inaugural serà en aquest centre cultural, dilluns a les 12.00 h, amb una conferència sobre Globalització i les cadenes de valor, a càrrec de Càndid Penalba, president d’ATEVAL i del Consejo Intertextil Español. En l’acte protocol·lari d’obertura intervindran el vice-rector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; el regidor coordinador d’Educació, Esports i Joventut d’Ontinyent, Óscar Borrell; la diputada d’Educació i Inclusió Social de la Diputació de València, Empar Folgado; i el director del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, José Cantó.

Dimarts es desenvoluparan dos seminaris. El Seminari Magisteri oferirà la conferència Soundcool: una ferramenta col·laborativa per l’aprenentatge musical, i un taller a càrrec de Núria Lloret i Jorge Sastre.

En el Seminari Infermeria s’impartirà una conferència sobre Intervenció i participació comunitària des de l’Atenció Primària de Salut, amb la intervenció d’Ana Esplugues Cebrián, de la Universitat de València.

El tercer dia, dimecres, es dedicarà a una cursa popular pel Campus d’Ontinyent.

El Seminari d’Economia arribarà dijous amb Càtedra InnovatiOnt: Presentació d’estudis realitzats per a la innovació i configuració de territoris intel·ligents; el lliurament de premis als TFG; i la conferència La universitat: suport del talent i la innovació? de José Ginés Mora, doctor per la Universitat de València, del Centre d’Investigacions Educatives.

També dijous, a la vesprada, el Seminari UNISOCIETAT-IEVA, ha programat les conferències La patrimonialització de la cultura festiva, de Gil-Manuel Hernández, de la Universitat de València; i El patrimoni festiu: l’evolució de la festa, a càrrec d’Antonio Ariño, vice-rector de Cultura de la Universitat de València. Totes dues conferències formen part també del cicle Patrimoni Ociós que l’IEVA dedica enguany al patrimoni immaterial festiu a la Vall d’Albaida.

Dins el Seminari Esport, divendres, i sota el títol Talent i coordinació en l’esport, Leonor Gallardo (UCLM) pronunciarà la conferència La tecnologia, l’emprenedoria i la investigació al servei de l’esport, i Roberto Luna parlarà de La gestió del talent en l’esport. També en aquest seminari es faran dues taules redones, moderades per Roberto Luna, sobre El talent com a transformador de l’experiència vital, dirigida per Ruth Aguilar; i Canviar d’altitud. Passió, Innovació i Creativitat per a volar ben alt, a càrrec de Raúl Carbonell, de Tot Globo.

El mateix divendres, el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà el 4t Workshop Economia Valenciana organitzat per la Fundació Nexe, en què es desenvoluparan dues sessions d’experts. Una, amb el títol Cap a una millor governança del Clúster Tèxtil. Com treure valor de la gestió del Clúster?, a càrrec de Vicente Blanes, director general d’AITEX; Júlia Company, directora de l’IVACE; i representants de ATEVAL.

La segona tractarà de Les cadenes de valor global al Clúster Tèxtil: estratègies i casos d’èxit, a càrrec de Càndid Penalba, CEO de Cotoblau i president d’ATEVAL i del Consejo Intertextil Español; i José Pla, catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any