Les últimes xifres publicades sobre la desocupació a la Vall d’Albaida mostren un xicotet augment de gener respecte al mes anterior. El nombre de desocupats a la comarca del mes passat va ser de 6.194 persones; 92 desocupats més que en desembre i 705 menys que al final de 2017. Aquestes xifres representen, per una banda, un increment mensual de l’1’51% i, per l’altra, una reducció interanual del 10’22%.

Quant la contractació, el mes de gener ha registrat 2.301 contractes, 147 contractes més que en 2017, és a dir, un increment interanual d’un 6’82%. Amb tot, el gènere i la tipologia de contractes són dos factors que prenen rellevància en aquest balanç. D’aquesta manera, per gèneres, les empreses continuen amb el mateix patró i prefereixen homes (61’80%) més que dones (38,20%). També els contractes temporals superen els indefinits (88%) com ja ocorria en el mes de desembre del 2017. D’altra banda, hi ha una clara predisposició a fer contractes de jornada completa (67’84%) en detriment dels de temps parcial (32’16%).

Aquests nous resultats confirmen una vegada més les debilitats del mercat de treball amb menor cobertura en prestacions entre les quals adquireixen major pes els subsidis i rendes assistencials. Per la qual cosa el secretari territorial intercomarcal d’UGT del País Valencià, Raül Roselló, considera injustificat el triomfalisme del govern espanyol en relació amb el mercat de treball, i recorda que la desocupació continua sent la principal preocupació dels ciutadans ja que és el problema que més els afecta. Per a Roselló, el mercat de treball no ha superat la crisi i els treballadors continuen patint desocupació i precarietat.

Per a solucionar aquests problemes el secretari terrtorial d’UGT afirma que les alternatives passen per donar continuïtat a les activitats turístiques i agroalimentàries tan importants a la Vall d’Albaida.

El sector del turisme d’interior es ressent segons les temporades estacionals i l’activitat agroalimentària necessita inversions que donen als productes valors afegits per a obtenir campanyes més llargues i amb això més i millor ocupació. Per la qual cosa cal que la industria turística compte amb suports institucionals i empresarials perquè es mantinga i millore la important quantitat d’ocupació que en l’actualitat genera, així com d’inversions perquè la indústria agroalimentària tinga campanyes més llargues amb productes agraris de major valor afegit, segons Roselló.

El representant del sindicat ha assegurat també que perquè el creixement econòmic s’ajuste a la realitat s’han de millorar les condicions de vida de les persones i cal que la recuperació econòmica repercutisca també en els salaris dels treballadors i no sols en el benefici de les grans empreses.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.