La Vall d’Albaida, per davall de la mitjana valenciana en cultura financera

  • Segons un estudi fet per la Càtedra InnovatiOnt per a la Fundació Caixa Ontinyent que potenciarà el programa Finança’t per millorar el nivells de formació

VilaWeb
Redacció
28.02.2019 - 09:11
Actualització: 28.02.2019 - 10:11

Caixa Ontinyent ha presentat aquest matí l’informe relatiu al nivell de cultura financera de la població de la Vall d’Albaida, estudi del que s’ha destacat com a conclusions principals la baixa qualitat d’aquesta cultura, amb nivells baixos, tot i la importància que han assegurat donar-li la majoria dels enquestats, i la poca diferència en aquest aspecte entre les generacions més joves.

Com a conseqüència, la Fundació Caixa Ontinyent ha informat que impulsarà enguany actuacions per facilitar la millora dels coneixements financers a través del programa d’educació financera Finança’t, d’acord a ‘les necessitats i les demandes’ d’aquest estudi encomanat de la Fundació Caixa Ontinyent i realitzat per la Càtedra InnovatiOnt patrocinada per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i ESET, i co-dirigida per les Universitats de València i d’Alacant.

El professor del Departament d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat d’Alacant, Joaquín Torres, responsable de l’estudi, ha destacat en la presentació com a dades més rellevants: la gran importància que els ciutadans atorguen a la cultura financera; el reconeixement d’un baix nivell de coneixements i d’un escàs control de les finances pròpies; la quasi unànime voluntat de millorar-los; la preocupació general pel futur de les prestacions socials; l’escassa diferència de coneixements entre les diferents generacions; i la inferioritat de la comarca quant a coneixements financers respecte del País Valencià, on que es troba per davall de les mitjanes de la Unió Europea i la dels països de l’OCDE.

A partir dels resultats fets públics, i amb la intenció de millorar-los, la responsable del programa Finança’t, Miriam Penalba, ha explicat que ‘es potenciarà el contingut de la web i l’actuació a través de xarxes socials’ i que s’incrementaran els cursos en línia per al personal docent a través dels centres de professors. També ha informat que es faran conferències i tallers per a grups específics i es mantindrà la publicació de infantils, a més de participar en fòrums relacionats amb l’educació financera.

Per la seua banda, la co-directora de la Càtedra InnovatiOnt, M. Jesús Santamaría, ha destacat el paper que la Càtedra ‘pot jugar en l’evolució d’esta comarca cap a un futur que es presenta més tecnològic i en contínua evolució’, per la qual cosa necessita ‘una alta dosi d’innovació’. Per a Santamaría, ‘una actitud favorable cap a la innovació és fonamental per a la posada en marxa de processos de canvi basats en el coneixement, i que són estos canvis els que contribueixen a la millora i al benestar de la societat.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any