La veritat sobre les eleccions a l’assemblea de Caixa Ontinyent

  • «Si el trellat i la voluntat de consens hagueren orientat l’actuació de la totalitat de membres del patronat de la FUVA, davant de dues candidatures amb el mateix nombre de vots, hauria sigut lògic adjudicar un representant per a cadascuna.»

Nicolau Calabuig i Serna
03.03.2020 - 19:09
Actualització: 03.03.2020 - 20:08
VilaWeb

Després de la desfeta del sistema financer valencià, el paper de Caixa Ontinyent com a caixa d’estalvis de les comarques centrals valencianes és molt necessari per a la vida econòmica, social i cultural del nostre territori. La seua fundació en l’any 1884 responia a la necessitat de protegir els interessos de les classes populars, que en aquell temps no gaudien d’un Estat del Benestar com del que hui en dia disposem.

En conseqüència, des de Compromís considerem que Caixa Ontinyent s’ha de mantenir lleial als seus principis fundacionals orientats a compartir els beneficis a través de l’obra social, i també a ser una entitat moderna i transparent, capaç de seguir guanyant-se dia a dia la confiança de la gent. Caixa Ontinyent no s’ha de comportar com un banc més, sinó com una entitat de caràcter social amb la màxima transparència. Perquè Caixa Ontinyent existeix per a servir a la societat, i no per sotmetre’s a interessos privatius ni partidistes. Per tant, defensem fer-la més social, transparent i moderna.

Les últimes setmanes, algú molt poderós mediàticament s’ha encarregat de filtrar una mentida, segons la qual Compromís aspirava a ostentar la presidència de Caixa Ontinyent en els pròxims anys. Vull aclarir que això és rotundament fals, a més de no tindre cap sentit en aquests moments, quan l’actual president de l’entitat encara es troba en la meitat del seu mandat, i quan nosaltres no hem intentat mai controlar els membres de l’assemblea, al contrari del que fan altres grups d’interessos que ara tornen a eixir a passejar.

Pel que fa a l’immediat procés de renovació dels òrgans de govern de Caixa Ontinyent, som conscients de la importància de l’estabilitat per a una entitat financera. De la mateixa manera, considerem imprescindible la presència de persones amb formació i capacitat crítica que facen una vertadera tasca de control dins dels òrgans de govern. Uns valors que cal preservar si volem garantir el futur d’una caixa d’estalvis que tant pot aportar a la nostra ciutat i a les comarques del nostre país. Els fets demostren el que diem. Tots els nomenaments que depenien del nostre grup a les Corts Valencianes, així com el posicionament d’institucions com la Mancomunitat on tenim responsabilitats de govern, s’han fet segons criteris d’idoneïtat i representativitat.

Ens avala l’honestedat i la responsabilitat demostrada històricament en els assumptes de la caixa, dos valors que també guien el nostre camí en el procés actual. Per això, considerem molt negatives les ingerències de qui ha estat pressionant fins a dinamitar els consensos històrics en una entitat tan rellevant per als interessos d’Ontinyent com la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida (FUVA), fundació en la qual Caixa Ontinyent té una importància fonamental. Lamentem aquestes actituds que ni aporten res positiu a l’entitat en qüestió, ni són gens beneficioses per a la nostra ciutat. Perquè cap majoria absoluta, per molt absoluta que siga, no pot justificar les males formes i la prepotència dels representants del govern municipal en la reunió de la fundació on s’havien d’escollir dos consellers/es generals per a la caixa d’estalvis.

Si el trellat i la voluntat de consens hagueren orientat l’actuació de la totalitat de membres del patronat de la FUVA, davant de dues candidatures amb el mateix nombre de vots, hauria sigut lògic adjudicar un representant per a cadascuna. No es tracta sols de respectar les minories, sinó de prendre decisions justes, equitatives i proporcionals.

A més, la falta de respecte perpetrada contra el vice-rector de la Universitat de València per part de representants del govern municipal i personal de confiança del batle, és molt greu. Cal que algú assumisca la seua responsabilitat i corregisca l’equivocat camí emprès per l’ajuntament, que hauria de vetlar per mantenir unes relacions excel·lents que protegiren el Campus d’Ontinyent i l’estabilitat institucional. Eixa seria una actuació correcta, per respecte a Caixa Ontinyent, per respecte a la Universitat i a totes les persones que durant tants anys han treballat per fer d’Ontinyent una ciutat universitària i dinàmica.

En conclusió, algú està perdent el nord per l’ànsia per controlar totes les institucions importants per a Ontinyent, i no és Compromís, precisament. Per això, fent ús d’una de les paraules més útils i boniques que tenim en valencià, volem demanar trellat, per favor. Trellat.

Nico Calabuig i Serna · Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any