El Servei Valencià d’Ocupació i Formació-Labora ha aprovat la relació de subvencions destinades a tallers de formació i ocupació corresponent a 2019. En total, es realitzaran 85 projectes dels quals podran beneficiar-se fins a 1.560 persones desocupades per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Un dels tallers es desenvoluparà en 2020 a l’Olleria, l’únic de la comarca, promogut per l’ajuntament i destinat a 10 alumnes per a les especialitats de dinamització, direcció i coordinació d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil. La subvenció màxima aprovada és de 232.054,80 euros.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el programa de tallers d’ocupació consisteix en la realització d’obres o serveis d’interés general que donen l’oportunitat als alumnes de desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou.

Els destinataris han de complir dos requisits mínims: tindre 25 anys o més i estar inscrites com en el servei públic d’ocupació. Amb caràcter general tindran la consideració de col·lectius prioritaris les persones en situació o risc d’exclusió social; les majors de 55 anys; les que tinguen baixa qualificació; les que es troben en atur de llarga duració; les dones, especialment, les víctimes de violència de gènere i les persones amb discapacitat.

El secretari d’Ocupació de la Generalitat, Enric Nomdedéu, ha explicat que el programa té un ‘triple benefici’, ja que ‘es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se’ls garanteix una remuneració des del principi’.

Cadascun dels tallers té una duració de dotze mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional. Els projectes estan dirigits a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, i permeten l’obtenció d’un certificat de professionalitat. La formació és totalment gratuïta per als alumnes.